Kosárlabda

2022.09.02. 11:01

Egy hónapjuk maradt felkészülni

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elkészítette az NB I. B Piros csoport 2022/23-as szezonjának sorsolását, amelyből kiderült, hogy a PVSK-Veolia szeptember 23-án, a Szamosi Nándor csarnokban kezdi meg a bajnokságot a TF ellen. 

Könnyedség lehet a baranyai alakulat számára az is, hogy a második fordulóban sem kell utazniuk, ugyanis a Nagykőrös érkezik majd Pécsre. Fontos lenne a jó kezdés, hiszen a harmadik körben már jön az idény első komolyabb rangadója, a Jászberény elleni vendégszereplés. 

– Összességében elégedett vagyok a sorsolással – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának a gárda vezetőedzője, Juhász Olivér. – Az első két találkozónkat saját közönségünk előtt játszhatjuk, és két olyan ellenféllel szemben, amelyek előzetesen úgy tűnik, nem a legjobb négybe jutásra hajtanak majd. Aztán Jászberényben már igen nehéz mérkőzés vár majd ránk. 
Az újjáalakult együttes igazán pikáns összecsapással zárja majd az alapszakaszt jövő tavasszal, ugyanis az NKA Pécs csapatát fogadja majd hazai környezetben. 

– Kétségtelenül izgalmas, hogy épp így alakult a sorsolásunk – vélekedett a Panthers trénere. – Főként úgy, hogy egyáltalán nem lenne meglepő, ha az utolsó fordulós meccs döntene akár az alapszakasz első helyének a sorsáról. 

A bajnoki rajtig azonban van még szűk egy hónapja a pécsi klubnak felkészülni, amire a jelenleg is zajló PVSK-MATRO Kupa is jó alkalmat biztosít. 
Mindenesetre a drukkerek bizakodhatnak, hisz a játékosok jól dolgoznak és kezdenek összecsiszolódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában