Egy pont a tarsolyban

2022.09.04. 18:16

Emberelőnyben egalizált, és játszott döntetlent a Szentlőrinc

Hátrányból kellett felállnia a Szentlőrincnek az NB II. 7. fordulójában is, s ez sikerült is emberelőnyben az újonc Mosonmagyaróvár ellen. Azonban így ismét csak egy pont ütötte Jeremiás Gergő alakulatának markát.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem igazán sikerült az idény rajtja óta igazán elrugaszkodnia a tabella aljától a Szentlőrincnek. Az újonc ellen így természetesen nagyon kellett a három pont a piros-feketéknek, hogy egy kicsit feljebb tudjanak mászni. Nem is meglepő, hogy már a mérkőzés elején igyekeztek megszerezni a vezetést.

Már a negyedik percben ott volt a lehetőség. Szabó Máté cseleit követően Németh Erik kapta a labdát, aki 14 méterről tüzelt is, de a vendégek kapusa bravúrral, lábbal védett, majd Mervó ismétlése is benne akadt el.

Hiába irányította azonban a Lőrinc a mérkőzést, a vendégek szerezték meg a találkozó első gólját. A 31. percben Végh Bence jobb lábbal, félfordulatból lőtt a tizenhatos előteréből, s egy játékos hátán megpattanva védhetetlenül csapódott a labda a kapuba.

Talán a Mosonmagyaróvár már kezdte elhinni a hajrához közeledve, hogy ki tudja védekezni a találkozó hátralévő részét, de épp a gólszerzőjük adott nagy esélyt a Szentlőrincnek. Végh Bence kezezésért megkapta második sárgáját a 76. percben, így bőven hagyott időt a hazaiaknak akár a fordításra is. Ki is használta emberelőnyét a Lőrinc. Egy jobb oldali szögletet követően Vidnyánszky Mátyáshoz került a labda, aki nyolc méterről fejelt a vendég kapuba.

Az egalizálás után pedig a fordításra is volt lehetősége a piros-feketéknek. A 87. percben Bányai került helyzetbe, de közeli lövése a jobb kapufa mellett suhant el, így pedig be kellett érnie az egy ponttal a hazaiaknak.

SZENTLŐRINC SE–MOSONMAGYARÓVÁR 1–1 (0–1)
Labdarúgó NB II., 7. forduló. Szentlőrinc, 400 néző. Vezette: Nagy R. (Punyi, Márkus). 
Szentlőrinc: Prokop. – Lénárt (Vidnyánszky M., 75.) Nagy Zs. (Bányai, 81.) Keresztes, Erdélyi – Németh E., Török L. – Csörgő R. (Rétyi, 66.)Daróczi (Kiss-Szemán, 75.), Szabó M. – Mervó (Filipovic, 66.) Vezetőedző: Jeremiás Gergő. 
Mosonmagyaróvár: Heinrich – Czingráber, Debreceni, Jasarevic (Simita, 58.), Horváth K. – Gáncs (Buglyó, 75.), Deák, Végh B., Illés (Tóth L., 58.) – Szalka (Múcska, 66.), Nagy Z. (Boros, 66.) Vezetőedző: Varga László.
Gólszerzők: Vidnyánszky M. (84.), ill. Végh B. (31.).
Piros lap: Végh B. (76.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában