Úszás

2022.09.16. 14:30

Osztoznak a sikerben a pécsi sportemberek: Málnai István-díjat kapott Jancsik Árpád

A Magyar Paralimpiai Bizottság 25. évfordulója alkalmából, ünnepélyes keretek között átadták Budapesten a Málnai István-díjat, amivel a parasportban dolgozó edzőket tüntetnek ki kiemelkedő munkájukért. Ezúttal Jancsik Árpád, a PSN Zrt. úszószakosztályának edzője is megkapta ezt az elismerést.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Az elmúlt időszakban szerencsére igencsak sok szó esett a pécsi pararaúszókról, köszönhetően Konkoly Zsófia és Iván Bence remeklésének. A két kiválóság egy éve még a tokiói paralimpián tette le névjegyét, de a nyári paraúszó-világbajnokságon is fantasztikus teljesítménnyel rukkoltak elő. Ebben pedig hatalmas szerepet vállalt trénerük, Jancsik Árpád, aki nélkül bizonyára nem lenne ilyen sikeres a két baranyai sportoló.

– Az a megtiszteltetés ért, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság Málnai István-díjjal tüntetett ki – kezdte Jancsik Árpád. – Megtisztelő és nagyon örülök neki, azonban úgy gondolom, hogy nem csak rólam beszélünk, hiszen ezeket az eredményeket közösen, a sportolóimmal együtt, Konkoly Zsófiával és Iván Bencével értük el. Sok munkánk van ebben, és ahogy a nehezebb felkészülési időszakokat is együtt éljük át, függetlenül attól, hogy kinek a neve van ráírva a díjra, ez elsősorban mindhármunknak szól. Nem szeretném kihagyni azokat a felkészítő szakembereket sem, akik odaadó munkájukkal hozzájárultak a sikerekhez. Köszönöm a Magyar Paralimpiai Bizottságnak az elismerést, a sportolóimnak pedig, hogy általuk tudok naponta jobb szakemberré válni.

 

Az eseményen Jancsik Árpád mellett a díjat megkapta Kovács Iván, Marsi Márton, Pákey Béla, Szabó Álmos és Szalma László is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában