Kerekesszékes kosárlabda

2022.09.28. 18:00

Pécsett gurulnak pályára a kosarasok

K. B.

Forrás: PTE PEAC

A hétvégén ismét egy különleges sportág veszi be a baranyai megyeszékhelyt a megszokott látványsportágak mellett, a PTE PEAC Rolling Basket ugyanis kétnapos nemzetközi kerekesszékes kosárlabda tornát rendez.

Az egyesület célja, hogy ezzel a kupával is megmutassa mindenkinek, hogy sérülten is van értelme az életnek, a fogyatékossággal élő embernek is vannak a sportolás által is lehetőségei, sikerélményei, örömei. A csapat bemutatásával szeretnének ugyanakkor példát, egy lehetséges mintet mutatni a fogyatékkal élőknek, akiknek a sportolás nem csak a testi és lelki egészségük javítását szolgálhatja, de a társadalmi és munkaerő-piaci integrációjukhoz is nagy mértékben hozzájárulhat. De az úgynevezett épek társadalmának is meg akarják mutatni, hogyan működik köztük az elfogadás, a tolerancia, az együttműködés.

Nem csak maga a kerekesszékes-kosárlabdacsapat garantálja azt, hogy mindenki jól szórakozhat, aki kilátogat a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémiára szombaton és vasárnap, hanem egy igazi pécsi ikon is. A válogatott mezét 134 alkalommal felöltő Iványi Dalma, az  NKA Universitas PEAC másodedzője is kipróbálta a kerekesszékes kosárlabdát és Klaics Gáborral, a helyi kerekesszékes kosárlabda csapat csapatkapitányával, válogatott kerettaggal együtt invitálja az érdeklődőket a rendezvényre.

A belépés díjtalan lesz a szombaton 10 órakor rajtoló tornára, amelyen elsőként a hazaiak gurulnak pályára.

A torna programja

Október 1. szombat
10.00 PTE PEAC Rolling Basket–KKI Brod I.
11.45 Megnyitó
12.00 KKI Brod II.–KIK „Zmaj”
14.00 KKI Brod I.–KKI Brod II.
16.00 KIK „Zmaj”–PTE PEAC Rolling Basket

Október 2. vasárnap
9.00 PTE PEAC Rolling Basket–KKI Brod II.
11.00 KKI Brod I.–KIK „Zmaj”
13.00 Eredményhirdetés

Az eseményt nem csak a helyszínen, a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémián (Pécs, Megyeri u. 74.) tekinthetik meg az érdeklődők. A mérkőzéseket élő streamen is követni lehet majd a csapat Facebook oldalán, amely a www.facebook.com/sportolnifogok linken elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában