NB II.-es foci

2022.09.06. 14:19

Roppant nehéz helyzetben vette át a stafétát Szekeres

Az edzőváltás már a múlt, most a Szentlőrinc elleni hazai NB II.-es rangadóra fókuszál már a HR-Rent Kozármisleny NB II.-es labdarúgócsapata, amelyet immár Szekeres Zoltán irányit.

K. B.

Fotós: Laufer László

Hat fordulót követően négy ponttal a 17. helyen állt az újonc Kozármisleny, s emiatt döntésre szánta el magát a vezetőség. Elbúcsúztak Tóth László vezetőedzőtől, akinek hétfőtől Szekeres Zoltán vette át a helyét.

– Ez nem egy könnyű helyzet, hiszen nincs egy olyan felkészülési vagy versenyrendszeren kívüli időszak, ami alatt a csapattal meg tudjuk alapozni a rendszert, amit szeretnénk játszani, a filozófiát, amit látni szeretnék a pályán, vagy hogy ez hogyan valósuljon meg támadásban és védekezésben – kezdte kérdésünkre a Kozármisleny új vezetőedzője. – Nyilván ezt meg kell oldani!

Természetesen idény közben átvenni a csapatot soha ne egyszerű, de a kluboknak edzőt találni sem, hiszen az első gondolatok sokszor a nehézségek körül forognak. Ez volt Szekeres esetében is.

– Az első gondolatom is az volt, hogy nem a legideálisabb helyzet ez, hogy 5-6 forduló után egy edzőváltásba keveredik egy csapat. Az MTK mérkőzésen ez ki is csúcsosodott. Ez egy roppant nehéz helyzet a játékosoknak is – árulta el. – Az aggályaim voltak, amik elsőre elő jöttek, de aztán megbeszéltük a stábbal és a csapattal is a dolgokat. Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne. Ez már a múlt, a Szentlőrinc meccsre tekintünk már.

A klub hangsúlyozta, olyan trénert kerestek, aki hisz a látványos támadó futballban, s e tekintetben is partnerre találtak, hiszen az új edző szerint képesek lehetnek erre a zömében újoncokkal teli kerettel is.

– Elég jól felmértem a csapat képességeit. Ha nem gondolnám, hogy megvalósítható vele a támadó futball, akkor nem vállaltam volna el a feladatot – folytatta Szekeres. – Elsősorban kezdeményező csapatot szeretnék látni, amely sok passzal, kombinatívan, akár virtuóz jelleggel focizik a támadóharmadban. Nyomást akarunk majd gyakorolni az ellenfélre, nem pedig reagálni. Irányítani szeretnénk a mérkőzéseket!

Ilyenkor persze már kevés lehetősége van egy edzőnek alakítani az emberállományon is, hiszen a stáb és a keret is szinte teljesen végleges. Ez pedig szintén nem könnyíti meg a filozófia átvitelét.

– Ismerem a stáb egy részét, és a keret egy részét is. Volt, aki nálam játszott, és most az edzői stábhoz csatlakozott, ami szuper dolog, illetve a stáb más részét is ismertem – nyilatkozta Szekeres. – A keretből is van, aki korábban játszott nálam, de azért zömüket testközelből nem ismertem. Így félig ismerős, félig ismeretlen környezetbe léptem.

Az egyesületnek egyébként se lenne könnyű dolga, hiszen idén öt csapatot is megcsap a kiesés szele az NB II.-ben. A két utolsó automatikusan búcsúzik az osztálytól, s az előtte lévő három osztályozót játszik majd az NB III.-as bajnokokkal. A Misleny jelenleg utolsó csoport tagja, hiszen a 18. helyen áll, azonban az utolsó helyezett Budafoknak szintén négy pontja van. Azaz egy esetleges hétvégi Szentlőrinc elleni pontvesztés akár az utolsó helyre is sodorhatja a kék-fehéreket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában