Sárkányhajó

2022.10.01. 19:11

A sportolás olyan eszköztárat jelent, amelyet az élet más területén is sikerrel lehet alkalmazni – zajlik a Dunai Regatta

A sportért felelős államtitkár számára kiemelt jelentőségű az egyetemi sportélet erősítése, és az élethosszig tartó sportolás legalább annyira fontos, mint az élethosszig tartó tanulás. Így vélekedett Schmidt Ádám szombaton, amikor megnyitotta a hetedik Dunai Regattát.

Móga Richárd

Forrás: MW

Fotó: KALLUS GYORGY

A magyar felsőoktatási intézmények legkiválóbb evezős és sárkányhajós csapatai részére kiírt Dunai Regatta szombaton és vasárnap a Margit hídtól, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületéig tartó szakaszon zajlik. Sőt, a versenyeket edukációs, szórakoztató, egészségmegőrző és sportprogramok egészítik ki.

– Minden olyan kezdeményezést támogatni szükséges, ami közelebb viszi a fiatalokhoz a sportolás lehetőségét – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Beszélt arról is, hogy a sportolás olyan eszköztárat jelent, amelyet az élet más területén is sikerrel lehet alkalmazni, mert többek között fejleszti a szociális és érzelmi képességeket, bővíti az egyén szociális kapcsolatrendszerét, megtanít alkalmazkodni, konfliktushelyzeteket kezelni, valamint segít a siker és kudarc feldolgozásában.

A PTE PEAC eredményeiről a folytatásban beszámolunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában