Cselgáncs

2022.10.12. 18:00

Értékes tapasztalat birtokába kerültek

K. B.

Fotó: Romváry Attila

Szép számban vettek részt a pécsi egyesületek cselgáncsozói a Szegeden rendezett Ifjúsági B, illetve U23-as ob-n.

Előbbi korcsoportban a PVSK-t képviselő Csapó-Jakabos Keve Zsarnai Zsoltot legyőzte, azonban ezt követően Feke Ádám, majd a vigaszágon Czeti Benedek is kifogott rajta, így helyezés nélkül zárt a -50 kilogrammos súlycsoportjában. Kalmár Léna (52 kg) a hetedik helyért harcolva maradt alul Takács Emesével szemben. Pergel Tamásnak (55 kg), Kalmár Etelének (66 kg), Takács Ábelnek (73 kg) az első meccsük után véget ért a megmérettetés. Máj Veronik a vigaszágon a hetedik helyig jutott. Kosztor-Nemes Marcellnek hatalmas mezőnyben kellett bizonyítania (-60 kg), s nagyot küzdött is Vlasits Ákos ellen, azonban Raffay Levente és Mogyorósi Máté a végállomást jelentették számára.

A lány 57 kilogrammos mezőnyben két PVSK-s versenyző is indult, Máj Zsuzsanna és Takács Sára. Mindkettőjüknek volt nyert meccse, s Takács Sára a hetedik helyezést el is csípte amellett a Mráz Dóra mellett, aki Májt két vállra fektette.

Az U23-as ob-n Béres Vince (-73 kg) nem tudott tovább lépni Kovács Bencén a Vasút színeiben. A Dozso Sportegyesület Pécs versenyzője Buczó Botondnak (-90 kg) Filákovity Martin túl nagy falat volt.

A +100 kilogrammosok versenyében Schönberger Máté, a Virradat SE versenyzője remekelt, s egy bronzzal örvendeztette meg mesterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában