NB II.-es foci

2022.10.05. 20:02

Kosznovszky találata döntött, győzött a Misleny

Küzdelmes, sok helyzetet hozó mérkőzésen verte egy góllal a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata a Békéscsabát az NB II. 10. fordulójában.

K. B.

Fotó: Laufer László

Nem esett túlzottan egymásnak a Kozármisleny és a Békéscsaba a két gárda egymás elleni összecsapásán. Inkább biztos labdajáratásból próbálta mindkét alakulat a gyors támadókat váratlan kiugratni. Okozott is ez kellemetlen pillanatokat azért a védőknek.

A 10. percben aztán egy baloldali szögletet végezhetett el a Misleny, ami Turit találta meg a kavarodásban. A baloldali védő kapásból tüzelt jó nyolc méterről, de  fölé szállt próbálkozása. Egy perccel később ismét hozzá került a sarokrúgás, ezúttal egy méterről próbálkozhatott, de oda ért egy védő blokkolni. A 44. percben ismét felugorhatott Vajda próbálkozásánál a hazai tábor, de a támadó lövése kívülről súrolta a kapufát.

A fordulás utána azonban nem kellett már sokat várni a gólra. Az 50. percben egy lecsorgó labdára érkezett Kosznovszky, és 20 méterről ballal kapásból a kapu baloldalába lőtt.

A lilák nagy erőket mozgósítottak ezt követően, hogy egyenlíthessenek, s olykor sikerült is zavarba hozniuk a hazai védelmet, de az 58. percben Bartha is nagyon közel állt a gólhoz, megpattanó lövése a felső kapufán csattant. Majd Vajda előtt is ott volt a lehetőség, de takarásból lőtt labdáját egy védő a gólvonalon blokkolta. A rohamok nem hagytak alá egyik oldalon sem, de gól már nem esett.

HR-Rent Kozármisleny–Békéscsaba 1–0 (0–0)
Labdarúgó NB II., 10. forduló. Vezette: Derdák (Huszár, Máyer). 
Kozármisleny: Lékai – Beke, Gajág, Füredi (Berdó 68.), Turi – Kosznovszky (Kotroczó 81.), Tölgyesi – Vogyicska (Szabó D. 81), Vajda R., Tóth Z. (Nagy E. 83.) – Bartha (Károly 68.). Vezetőedző: Szekeres Zoltán. 
Békéscsaba: Bukrán – Puskás, Fazekas L., Albert, Szalai D. – Kitl, Szabó Cs. (Horváth P. 63.), Talpalló (Czékus 63.) – Hamed (Ilyés 77.), Lukács R. (Mikló 77.), Máris. Vezetőedző: Brlázs Gábor.
Gólszerző: Kosznovszky (50.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában