Kosárlabda

2022.10.04. 09:30

Tenyér Zsófia tettre kész: szerdán kezdődik az U23-as 3x3-as világbajnokság

Szerdától vasárnapig rendezik az U23-as 3x3-as világbajnokságot Bukaresten, ahol a magyar válogatottnak is szurkolhatunk a 20 csapatos seregszemlén. Az együttes tagja többek között a PINKK Pécsi 424 egyik alapembere, Tenyér Zsófia.

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Hétfőn már közösen edzett a megmérettetésre, kedden pedig már Bukarestbe utazik Süle Krisztina alakulata.

– Viszonylag későn tudtuk meg, hogy kint leszünk a Világbajnokságon. Pletykákat persze már hallottunk nyáron is, hogy Magyarországot hívják az oroszok helyett, de csak nemrég vált hivatalossá a dolog – nyilatkozta lapunknak a PINKK Pécsi 424 kiválósága, Tenyér Zsófia.

Csütörtökön 11.05-kor az osztrákok ellen kezdik a tornát a mieink, akik nem annyira technikásak, de egy brusztolós, harcos csapat, akik kellemetlen ellenfélnek számítanak.

A többi csoportrivális Németország, Hollandia és Sri Lanka lesz.

– A németeknél rengeteget fejlődött a 3×3 és kiemelkedő eredményeik vannak más korosztályokban. A hollandok évek óta jelen vannak a legjobbak között, emiatt is nagy harcot várok a csoportban, de maximálisan bízom a lányokban. Egy azonban biztos, hogy minden téren fel kell venni a kesztyűt és nekünk kell akarnunk jobban a győzelmet. Sri Lanka ellen pedig törekedni kell arra, hogy a lehető legtöbb pontot dobjuk – osztotta meg gondolatait a wbasket.hu honlapjának Süle Krisztina.

A Nemzetek Ligája döntőhöz képest egy helyen változott az összeállítás. Jáhni Zsófiát a felnőtt válogatottal egész nyáron dolgozó, a bordeaux-i 3×3 Women’s Series tornán is pályára lépő Tóth Franka váltja.

A keret: Tóth Franka (BEAC), Pusztai Petra (TF), Tóth Orsolya (Vasas) és Tenyér Zsófia (PINKK).

– Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen az első két csapat jut csak tovább. Természetesen mindent meg fogunk tenni, hogy a legjobb eredményt érjük el – zárta gondolatait Tenyér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában