Tenisz

2022.11.23. 11:01

Bartha sikerrel vette az első kört, de a férfiaknál búcsúzott az első kiemelt

Móga Richárd

Már javában zajlik a Hotel Makár Open-ITF Word Tennis Tour Juniors J5 nemzetközi korosztályos teniszverseny, amit november 22-27 közötti időpontban Pécsen tartanak.

A küzdelmeken 18 esztendős, illetve az alatti teniszezők mérhetik össze tudásukat. A selejtezőben egyébként a hölgyeknél és a fiúknál is egyaránt 32-es tábla volt, ahol a négy győztes a főtáblán találta magát. Igencsak színes mezőny gyűlt össze, ugyanis érkeztek játékosok Amerikából, Csehországból, Szlovákiából, Romániából, de még Lengyelországból is.

Még csak az első játéknapon vagyunk túl, de meglepetésből nem volt hiány. Az férfiak mezőnyében az első kiemelt Győri Lóránt kétszettben alulmaradt (2:6, 4:6) a huszonegyedik kiemelt Guzon Samuel ellen, így a szlovák teniszező tud miből meríteni a folytatásban. A pécsi születésű Lackó Béla számára is véget ért a torna, miután román vetélytársa jobbnak bizonyult (1:6, 0:6).

A nyolcaddöntőből a magyar indulók közül Nagy Boton, Savay Sándor Zalán, valamint Jilly Ádám jutott tovább. Továbbá érdekelt lesz még a párosban Grand Slam győztes magyar teniszező, Temesvári Andrea fia, Visontai Milán is.

A hölgyeknél az első kiemelt Bartha Panna nem kegyelmezett horvát riválisának (6:1, 6:2), így nyugodt szívvel készülhet a szerb teniszező ellen. Továbbá negyeddöntőbe jutott Fenyves Gréta, Bíró Melinda, Nemcsek Gréta, valamint Szabó Bak Norina. Ezt a mezőnyt még kiegészítheti Kálmán Luca, aki egy román tehetséggel csaphat össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában