Digitális versenyben

2022.11.29. 12:01

E-sportösztöndíjat kínál amerikai mintára a PTE – videó

Sz. Zs.

Fotó: Shutterstock

E-sportoló egyetemistának kínál sportösztöndíjat a Betme Entertainment Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) egy teljesen egyedi kezdeményezés keretében. A pályázat nyertese több százezer forint készpénzt nyerhet el, az összeget szabadon felhasználhatja.

Az e-sport a digitális világ egyik újdonsága, alapvetően formálja át a fiatalok hétköznapjait. Ma még csak szórakozás, de nagyon könnyen válhat meghatározó hobbivá, vagy akár karriercéllá. A PTE eddig is érzékenyen és tudományos alapossággal szolgálta ki a modern igényeket. Ezt az e-sport területén folytatott erőfeszítések is jól mutatják: a PTE az első egyetem, amely az e-sport (pop)kulturális, jogi, sportgazdaságtani és gyakorlati aspektusait is bemutatja egy tantárgy keretében a hallgatóknak.

A PEAC e-Sport szakosztálya pedig meghatározó országos versenyeredményekkel büszkélkedhet, többek között Európa-bajnokságon is indult már. Dr. Novák Pál szakosztályvezető az ösztöndíj kapcsán elmondta: „Az ország első e-sport ösztöndíjának bevezetése reményeink szerint tovább erősíti azt a célt, hogy a fiatal generációt modern eszközökkel készítsük fel és segítsük a modern világ nehézségeivel szemben”.

Az UnivTV témában készített videója itt megtekinthető:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában