Kosárlabda

2022.11.21. 12:01

Fontos válogatott mérkőzések várnak a PEAC kosarasaira

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Ugyan szünetel a hölgyeknél az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság, de az NKA Universitas PEAC hat kiválósága ez idő alatt is a válogatottban bizonyíthat.

Kiss Virág és Wentzel Nóra a magyar, Ivana Katanic a szerb, Ilina Selcova az észak-macedón felnőtt válogatottal szerepel Európa-bajnoki selejtezőkön, míg Laczkó Sára és Kötő Luca az U20-as válogatott székesfehérvári edzőtáborába kapott invitálást.

A 2023-as női Európa Bajnokság kvalifikációs mérkőzéseit rendezik november 24-én és november 27-én, ahol Wentzel Nóra és Kiss Virág lesz érdekelt. A jövő nyári Eb helyszíne egyébként Szlovénia (Ljubljana) és Izrael (Tel-Aviv) lesz, június 15. és 25. között rendezik a kontinensviadalt. Mindenekelőtt nemzeti csapatunkra két selejtező mérkőzés vár, november 24-én Temesváron Románia, november 27-én pedig Huelvában Spanyolország lesz az ellenfél.

Ivana Katanic a szerb válogatottal egy mérkőzést játszik, november 24-én Belgrádban Szerbia Bulgária együttesét fogadja. Ilina Selcovára Észak-Macedónia csapatával két selejtező várhat, november 24-én Belgiumban lépnek pályára, míg november 27-én pedig Skopjeban látják vendégül Németországot.

A két fiatal pécsi kosárlabdázó, Laczkó Sára és Kötő Luca november 18. és 21. között az U20-as válogatott székesfehérvári edzőtáborában vett részt keretedzéseken az új kapitánnyal, Tursics Krisztiánnal.

 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában