Quad

2022.11.02. 14:30

Halmozza a sikereket: élete első külföldi versenysorozatán is sziporkázott Ocskó Barnabás

Móga Richárd

Forrás: Ocskó Zsófi

A tizenhat éves egerági Ocskó Barnabás, aki négy keréken hajszolja az adrenalint, élete első külföldi versenysorozatán bizony letette a névjegyét, így tovább halmozza a sikereket.

Már korábban is írtunk lapunkban a tehetséges egerági quad versenyzőről, Ocskó Barnabásról, aki az elmúlt időszakban futószalagon szállította a szebbnél szebb sikereket. A még mindig csak tizenhat esztendős sportoló számos hazai diadal után úgy döntött, hogy idén szeretné magát kipróbálni egy külföldi versenysorozaton, így a horvát Quadcross bajnokságon bizonyíthatott. A Quadcross számára ennek a sportágnak a csúcspontja, a gyorsaság, vezetéstechnikai tudás és a rutin is sokat számít, nagy fizikai és szellemi megterhelést jelent.

A megmérettetésre Horvátországból, Szerbiából, Szlovéniából, valamint Bulgáriából is érkeztek versenyzők. Malinoban volt az első forduló, ahol a kezdeti nehézségek ellenére Barnabás magabiztosan hajtotta a lóerőket, így egy izgalmas futam után végül másodikként végzett.

A bajnoki sorozat második körét Pozsega-ban tartották, ahova a horvátok barátként várták már a magyar csapatot. A pálya igen nagy erőnléti és szellemi kondíciót igényelt, szinte egyetlen pillanatig sem engedte meg a pihenést, hiszen folyamatosan ugrók és kanyarok váltották egymást.

Tizenöt percből, valamint két körből állt egy futam, ami ugyan nem tűnik hosszú időnek, de a motoron ülve ezt máshogy érzik az indulók. A baranyai sportember pedig ismét remekelt. Az első futamon fél pályahossznyit adott a másodikként célba érkezőnek, míg a másik ütközeten is aratott kiváló taktikájának köszönhetően. Ezzel pedig összesítettben is a dobogó tetejére állhatott.

 

A harmadik és egyben utolsó fordulónak Viškovci adott otthont. Ocskó Barnabás mindkét küzdelmen másodikként ért célba a technikás terepen, így tehát a viadalon a három forduló alatt összesítettben egy első, valamint két második helyet jegyzett, a későbbiekben pedig majd kiderül, hogy ezzel hol végzett a Horvát Bajnokságban.

 

A ragyogó sikereit legfőképp saját magának, illetve családjának köszönheti, de a jövőben megkönnyítenék a szereplését a szponzorok is.

Címkék#quad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában