Ritmikus Gimnasztika

2022.11.16. 13:01

Igazi példaképpé váltak a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület felnőtt versenyzői

Móga Richárd

Forrás: Pécsi RGSE

A közelmúltban került megrendezésre a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség által kiírt Mesterfokú bajnokság TOP 20-as versenye, melyre a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület két felnőtt sportolója kvalifikálta magát a magyar kupán elért eredményeik alapján.

A felnőtt és junior egyéni válogatottakat, köztük Pigniczki Fanni (MTK Budapest) olimpikont is felsorakoztatott mezőnyben a pécsi lányok remek helyezéseket értek el. Az egyéni összetett versenyben a válogatott pécsi versenyző, Lovász Luca Flóra szinte hibátlan karika és labda gyakorlatának köszönhetően a dobogó harmadik fokára állhatott fel, sőt, karikával ezüstérmet, labdával pedig bronzot nyert. Fekete Liliána a felnőtt versenyben a szintén pontszerző hatodik helyet kaparintotta meg.

– Nagyon büszkék vagyunk az eredményeikre, hiszen ismét egyedüli vidéki egyesületként vettünk részt ezen a rangos viadalon a budapesti és Pest környéki tornászok mellett – vélekedett Hesz Zoltán, a Pécsi RGSE elnöke.

A verseny mellett most került sor 2021-es év eredményei alapján felállított egyesületi rangsor kihirdetésére is. Az országban működő 52 ritmikus gimnasztika egyesületből Pécsről, a megyéből egyedül a Pécsi RGSE vehetett részt a díjkiosztón.

Eredményeik alapján a Magyar kupa versenysorozatban és a legmagasabb szintű versenysport I. osztályban az MTK Budapest és a Hegyvidék SE után egyaránt a harmadik helyet szerezte meg az együttes, és lett így a top versenyek legjobb vidéki egyesülete. Az összetett, a válogatottak eredményét is beszámító sorrendben pedig negyedik lett a csapat.

A kupákat és emlékplakettet a baranyai edzők, Ekaterina Dologa, Hesz Dominika és Dörnyei Réka vették át, az őket elkísérő sportolók pedig büszkén állhattak fel a dobogó harmadik fokára, képviselve ezzel klubjukat és városukat a nívós díjkiosztón.

Az elért eredmények igazolják az egyesületben folyó szakmai munka magas színvonalát, és nyugodtan állíthatjuk, hogy a személyi és tárgyi feltételek is adottak ahhoz, hogy a legmagasabb színvonalon oktassuk ezt a gyönyörű sportágat. A nálunk sportoló utánpótlás korosztály, az 5-10 éves lányok számára igazi példaképekké váltak felnőtt versenyzőink – zárta gondolatait Hesz Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában