Kosárlabda

2022.11.24. 09:29

Kiss Virág és Ilina Selcova kétszer, míg Ivana Katanics egyszer bizonyíthat a válogatottban

Móga Richárd

Ugyan szünetel a hölgyeknél az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság, de az NKA Universitas PEAC három kiválósága ez idő alatt is a válogatottban bizonyíthat.

Kiss Virág a magyar, Ivana Katanic a szerb, Ilina Selcova az észak-macedón felnőtt válogatottal szerepel Európa-bajnoki selejtezőkön. Sokáig úgy tűnt, hogy Wentzel Nóra is ott lehet a magyar válogatottal, de végül kimaradt a szűkített keretből.

Mindenesetre Kiss Virágnak szurkolhatunk, aki nemzeti csapatunk soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjén szerepelhet majd. Elsőként ma este Románia ellen mérettetheti meg magát 17 órától, majd vasárnap Spanyolország legjobbjai ellen veheti fel a kesztyűt ugyancsak 17 órától.

Mindeközben Ivana Katanics hazai környezetben léphet parkettre Bulgária ellen csütörtökön 17 órától. Ilina Selcova két összecsapáson is bizonyíthat Kiss Virághoz hasonlóan, hiszen csütörtökön 20.30-tól Belgium, míg vasárnap 19 órától Németország lesz Észak-Macedónia ellenfele.

Európa-bajnoki selejtezők
November 24. csütörtök, Temesvár: Románia–Magyarország, Szerbia–Bulgária, (mindkettő 17.00) Belgium–Észak-Macedónia (20.30).
November 27. vasárnap: Spanyolország–Magyarország, (17.00), Észak-Macedónia–Németország (19.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában