NB II.-es foci

2022.11.27. 17:01

Korábbi lőrinci góljával nyerte a drámai baranyai rangadót a PMFC (Galéria)

A labdarúgó NB II 18. fordulójában a két jobban szereplő baranyai csapat, a dobogós PMFC és a középmezőnyben tanyázó Szentlőrinc csapott össze. A hazaiak sokáig vezettek, de a hajrában egyenlített a Lőrinc. A pécsieknek azonban még volt annyi, hogy a ráadásban megnyerjék a találkozót.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Kiegyenlített mérkőzést kezdett egymással a PMFC és a Szentlőrinc. Mindkét gárdának volt nagy helyzete, Szabó Máté lövését már a hetedik percben bravúrral kellett védenie a pécsiek kapusának, Helesfaynak. Azonban a hátul eladott labdákból a Pécs is rohamozhatott. Az első gólra nem is kellett egész negyedórát várni, a felezőtől Nikitscher már egyedül vezethette Prokopra a labdát, majd 40 méterről elpasszolta Prokop mellett a labdát.

A szünetig maradt kiegyenlített a találkozó, Daróczi lőtt még egy kapufát, illetve Rétyi lábáról kellett a pécsi hálóőrnek leszednie a labdát, de Harsányinak is volt veszélyes fejese, valamint Gera Zalánnak egy kapás lövése.

A fordulás után már a PMFC nyomott, s meg is voltak a helyzetei, főleg Gera révén, hogy lezárja a meccset. Ezt viszont nem sikerült megcselekedni, s a hajrában jött a sokk, egy szöglet után a semmiből egyenlített Grumics. A Pécs viszont nem adta fel, s egy szépen végig vitt akció végén Svedyuk beadását Harsányi közelről korábbi csapata hálójába fejelte. 

PMFC–SZENTLŐRINC 2–1 (1–0)
Labdarúgó NB II., 18. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Vezeti: Berke Balázs (Tóth II. Vencel, Vígh-Tarsonyi)
PMFC: Helesfay – Svedyuk (Marques-Airosa, 90+2.), Rácz L., Katona L., Hadaró – Kesztyűs B. – Gera Z., Nikitscher, Kocsis B. (Terbe, 71.), Harsányi – Tóth-Gábor. Megbízott edző: Lazar Stanisic
SZENTLŐRINC: Prokop – Lénárt, Nagy Zs., Havas, Kiss-Szemán – Németh E. – Rétyi (Tamás L., 90.), László D. (Grumic, 71.), Daróczi (Vidnyánszky, 82.), Szabó M. – Filipovic (Mervó, 71.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő
Gólszerzők: Nikitscher (13.), Harsányi (90+1.), ill. Grumics, (85.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában