Szlalom verseny

2022.11.10. 12:00

Lassítókkal szelídített vadkutyák

Sz. Zs.

Forrás: MW

Az autó technikai paramétereinek különbözősége okán minden autóversenyen több kategóriában avatnak bajnokot – ám a múlt hét végén megrendezett Sopia-Net He­gyiszlalom és Amatőr Rally az InterCars kupáért nevű megmérettetés kiemelkedően sokszínű értékeléssel zárult. Itt ugyanis egyazon pályát kellett teljesítenie a még utcai jogosítvánnyal sem rendelkező 17 esztendős juniorversenyzőnek, a speciálisan épített pályaautókkal érkezőnek és a Rally1-ben edződött licences pilótának is. Utóbbiak sorában csak ifjabb Ranga Lászlót (Peugeot 208 Rally4) Kovács Antalt (Hyundai I20 Rally2) vagy az egykor itt vérbeli hegyi csatákon edződő nagy öreg Lajta Zsoltot (Ford Escort Cosworth) említve. 

Ahogyan a versenysorozatot régiónkban menedzselő Wild Dogs Slalom Kft. egyik szervezője, az ugyancsak jeles pilóta, Balatonyi Árpád összefoglalta a versenynap eseményeit, ezúttal ismét az időjárás lépett elő „segédszervezővé”; a szinte végig szakadó eső, illetve az e miatti kisebb balesetek ugyanis többször is a program átütemezésére kényszerítették. Pedig a tavalyinál épp a jó időben bízva egy hónappal előbbre is hozták az eseményt. 

Ezzel együtt a korlátok kisebb igazgatásán túl szerencsére nem történtek súlyosabb atrocitások, így a 150 induló remek csatákban küzdött meg a kategóriagyőzelmekért. Azzal együtt is, hogy a megengedőbb szabályok (fiatalabb kor, akár műszaki vizsga nélküli autók például) okán itt szárnyukat bontogató kezdők és amatőrök védelmében a Szentkút–Remeterét közötti pályaszakaszba illesztett kilenc lassító a már emlegetett profi versenyzőket inkább hátráltatta megszokott tempójuk felvételében. 

A PRO Abszolút kategória eredménylistájának az élén Müller János (Opel) végzett 3:11,33 perces legjobb köridővel, őt Kovács Tamás (Trabant) 3:12,73 és Nyéki Kornél (Opel Corsa) követte a sorban. 

A verseny teljes eredménylistája és a bajnokság állása megtekinthető a Pécsi Szlalom Team Facebook-oldalán.
 

 

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában