Kosárlabda

2022.11.16. 19:39

Megszórták a bolgár klubot a baranyaiak, ezzel pedig megvan a továbbjutás

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Az első percekben még bizakodhatott a bolgár Beroe együttese, de az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata magasabb fokozatra kapcsolt, így nagy fölénnyel behúzta idénybéli negyedik Európa 

Kissé talán fásultan kezdte az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata idénybéli negyedik Európa Kupa meccsét. Mindenesetre szűk másfél perc után Kiss Virág megszerezte a házigazda első pontjait, de jól látszódott, hogy a bolgár klub sokkal tüzesebben játszik, ráadásul a palánk közelében is élesebbnek bizonyult a vendégcsapat.

Persze a 28 esztendős Cierra Burdick kiesése miatt teljesen érthető, hogy időre volt szüksége a baranyai brigádnak ahhoz, hogy felvegye a találkozó ritmusát, ugyanis nem sokszor fordult elő idén az, hogy az amerikai erőcsatár ne segítse társait. Ráadásul Bulgáriában is oroszlánrészt vállalt a sikerben, sőt, akkor tizennégy pontot jegyzett. A játéka tehát hiányzott, de a pálya széléről mindvégig lelkesítette csapattársait, így gyakorlatilag hatodik emberként kiegészülve menetelhetett Jovan Gorec alakulata.

Mindent összevéve tehát hasonlóképp alakult kettejük első ütközetének első etapja, mint a mostani. Ugyan pontszegényebb első tíz percet produkált a két együttes, de erős bolgár kezdés után végül a PEAC örülhetett.

A második negyedben kijött a két csapat közti különbség. A bolgár oldalon megmutatkozott, hogy a védekezéssel hadilábon állnak a játékosok, de még ennél is fájóbb lehetett, hogy tíz perc alatt mindössze nyolc pontot szerzett. Ezzel szemben a házigazda erőre kapott, így már huszonhat pontos előnnyel vonulhatott a nagyszünetre.

A kilátogató szurkolók a félidőben sem unatkoztak, ugyanis a PTE Brass Band ismét remek dallamokkal rukkoltak elő, így üde színfoltjai voltak ennek az esős őszi estének.

A folytatásban úgy tűnt, mintha bent maradt volna az öltözőben a hazai együttes, hiszen a Beroe nyolc pontot ledolgozott hátrányából. A PEAC nem engedte közelebb ellenfelét, sőt, begyújtotta a rakétákat, így alaposan megszórta a bolgár klubot.

NKA Universitas PEAC–Beroe 83–57 (20–11, 25–8, 13–21, 25–17)
Női kosárlabda Európa-kupa, csoportkör, 4. forduló. PEAC: Sanchez 5/3, WENTZEL 16/6, CALHOUN 15/9, Katanics 11/3, KISS V. 24 Cserék: Szűcs R. 2, Simon Zs. 10/6, Kaszás-Pap, Laczkó, Selcova. Edző: Jovan Gorec. Beroe: Dineva 8, Ivanova 2, Rosten 11, KOCHEVA 13/6, Houston 11/3. Cserék: Dimitrova 4, Sharenkapova 6/6, Stoyanovska, Kostova, Georgieva 2, Madankova.  Edző: Tatyana Gateva.

Ez következik (12. 03): PEAC–Szekszárd (18.00).

Négyből négy: a PEAC már biztosan továbbjut a csoportból

Azzal, hogy az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata bezsebelte negyedik győzelmét is a nemzetközi porondon, már biztossá vált, hogy az első két hely valamelyikén fog végezni a csoportjában Jovan Gorec alakulata.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a bolgár Beroe biztosan kiesik, de számunkra nagyon nem mindegy, hogy miképp alakul az utolsó két összecsapása.

Persze a pécsi lányoknak saját kezükben van a sorsuk, ugyanis jelenleg nyolc ponttal vezetik a csoportot, míg a legnagyobb vetélytárs, az izraeli Elizur Landco Ramla hét ponttal a második helyen áll.

A török Hatay pedig hiába nyert egy ütközetet, a baranyai együttest már biztosan nem előzheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában