Kosárlabda

2022.11.10. 18:11

Nagy utat tettek meg, de győzelemmel térhetnek haza

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Higgadtabb maradt a végjátékra az NKA Universitas PEAC, így Jovan Gorec alakulata behúzta harmadik Európa Kupa mérkőzését is az idényben, tehát továbbra is hibátlan a nemzetközi porondon.

Ugyan hosszú utat tett meg az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, az elszántsággal és a motiváltsággal nem volt probléma idénybéli harmadik Európa Kupa mérkőzésén sem. Pedig aztán valamelyest az ismeretlen várt Jovan Gorec alakulatára, ugyanis úgy kellett hangolni, hogy mindvégig kérdés volt, milyen csapattal áll majd ki a török együttes. Márpedig a felkészülésnél jó lett volna tudni, hogy Jackie Young szerephez jut-e, hiszen ő volt idén a WNBA legtöbbet fejlődött játékosa, ráadásul WNBA-t nyert a Las Vegassal. Na de a pécsi klub bizonyára nem bánja, hogy nem lépett pályára.

Mindenesetre az első etapban fej-fej mellett haladtak egymás mellett az alakulatok, ezt pedig mi se mutatja jobban, minthogy a legnagyobb különbség négy pont volt a baranyai brigád javára. Hasonlóan alakult a folytatás is, de ismét a PEAC örülhetett, igaz, csupán három pont volt a két gárda között a nagyszünetre.

Az öltözőben vélhetően felrázta csapatát a török klub vezetőedzője, hiszen magasabb fokozatra kapcsolt, be is húzta a negyedet, így kiélezett végjátékra lehetett számítani. A nyomást jobban bírta a PEAC, higgadtabb maradt, így tovább nyújtja jó sorozatát.

Hatay BB Spor–NKA Universitas PEAC 56–64 (16–18, 13–14, 17–16, 10–16)
Női kosárlabda Európa-kupa, csoportkör, 3. forduló. Antakya. Hatay: GATLING 17, Prince A. 13/3, Turan 4, PRINCE E. 15/9, Akbas 7/3. Cserék: Canitez, Kepenc, Akgun, Sahin. Vezetőedző: Ekin Bas.
PEAC: BURDICK 14, Wentzel, CALHOUN 23/21, Katanics 4, KISS V. 12/6 Cserék: Sanchez 6/6, Simon Zs. 5/3, Szűcs R. Vezetőedző: Jovan Gorec.
Ez következik (11. 13.): UNI Győr–PEAC (17.00).

 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában