WTCR

2022.11.12. 09:56

Óriásit ment Michelisz a második Bahreini futamon – videó

A hetedik helyről rajtolt, majd átszáguldott a mezőnyön, s győzelmet aratott a baranyai Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) bahreini versenyhétvégéjének második futamán.

K. B.

Forrás: DPPI

Nem csak az első ide dobogós hely, de az első trófea is összejött a túraautó-világkupa történetének utolsó előtti versenyhétvégéjén Michelisz Norbert számára. A Hyundai baranyai versenyzője a hetedik helyről rajtolt, s már a futam eleji helyezkedésből is jól jött ki, hiszen egészen a második helyig felszáguldott. Az első pozícióban Guerrieri volt előtte, s ők ketten el is nyúltak a mezőnytől.

A harmadik kör vége felé aztán már Guerrieri sem tudta kivédekezni a korábbi bajnok támadásait, így átvette a vezetést, s onnantól senki nem tudta vele tartani a tempót. Ezzel pedig a dobogó tetejére léphetett miután meglátta a kockás zászlót.

A második futam eredménye: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai), 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda), 3. Nicky Catsburg (holland, Hyundai), 4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai), 5. Nathanaël Berthon (francia, Audi)... 10. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport), 11. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport)... Tassi Attila (magyar, Honda) kiesett

A világkupa élmezőnye 14 futam után: 1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 297 pont, 2. Néstor Girolami (argentin, Honda) 237, 3. Nathanaël Berthon (francia, Audi) 200, 4. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport) 187, 5. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 179 ... 13. Tassi Attila (magyar, Honda) 78 ... 16. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) 52 ... 18. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport) 12

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában