Kosárlabda

2022.11.23. 14:30

Rátgéber László: Életeket változtatunk meg, ezt fel kell fogni

K. B.

Bemutatták a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem könyvtárában a FIBA WABC edzői kézikönyv sorozatának magyar nyelvű kiadványát, amely a Honvédelmi Minisztérium és a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ támogatásával, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének közreműködésével készült el. A KSMK igazgatója ként vett részt ezen Rátgéber László, aki kiemelte, hogy egy edzőnek szerinte az egész létét ennek kell szentelnie, nem csak azokat az órákat, ahol a tréningeket tartja, mert nemcsak sportolókat, hanem embereket is nevelnek az edzők. Hiába azonban a hozzáállás, ha nincs meg a szakmai tudás - ebben segít ez a könyv.

– Életeket változtatunk meg, ezt fel kell fogni – idézi Rátgéber Lászlót az MKOSZ honlapja, aki hozzátette, hogy ezt pozitív és negatív irányban is meg lehet tenni. Köszönetet mondott a teljes stábnak, akik közreműködtek a könyv létrejöttében, külön kiemelve Zsoldos Andrást, Sterbenz Lászlót és Patai Benjámint, akik a könyv szakmai lektorai voltak. Hozzátette, hogy ez egy igazi csapatmunka volt mindenki részéről, ez pedig összekovácsol egy közösséget. – Meg kell tanítani az embereket arra, hogy tiszteljék a teljesítményt. Ahol nincs teljesítménykényszer, ott nem tisztelik, és ott nem is fejlődik a kultúra.

A Kosárlabdaedzők Világszervezete (WABC) edzői kézikönyv sorozatának hiánypótló, magyar nyelvű változata a FIBA edzőképzési programjában használt anyagokat tartalmazza összesen négy kötetben, több mint 1000 oldalon: 1. szint; 2. szint; 3. szint; Mini Kosárlabda. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában