Muaythai

2022.11.08. 19:01

Világbajnoki aranyéremmel ünnepelte születésnapját Melis Bálint

Móga Richárd

Forrás: Melis Bálint

Vasárnap érkezett haza a törökországi Kemerből Melis Bálint, aki az ISKA Amatőr Világbajnokságon junior -55kg Muaythai kategóriában világbajnoki-címet szerzett.

A PEAC tehetséges sportolója az idei esztendőben már számos nemzetközi versenyen letette a névjegyét. Futószalagon szállította a szebbnél szebb eredményeket, azonban a világbajoki érem még váratott magára. Aztán jött az év utolsó nemzetközi megmérettetése, – közel három hónap alatt a harmadik világbajnokság –, amit két év kihagyás után rendeztek meg ismét.

– A világbajnokságon való indulás sok szervezést igényelt édesapám részéről, mert jelenleg még nincs Magyarországon hivatalos képviselete az ISKA szervezetnek, így világszövetségi engedéllyel sikerült a nevezés. Két fővel alkottuk a magyar csapatot: édesapám, mint edző, illetve jómagam, mint versenyző – nyilatkozta lapunknak Melis Bálint.

Egyébként hasonló létszámmal indult a brazil és a jamaikai csapat is, de a fiatal sportoló elmondása szerint a szervezők és a sporttársak segítőkészsége megkönnyítette a dolgukat.

Melis Bálint a döntőig is szép utat járt be, majd a fináléban épp egy török riválisával találkozott, aki hazai szurkolók előtt bizonyíthatott, de ez különösebben nem érdekelte a magyar harcost, ugyanis egy technikai KO-val búcsúztatta ellenfelét, így megszerezte a világbajnoki aranyérmet. Ráadásul nemrégiben ünnepelte 17. születésnapját, ennél emlékezetesebbé pedig aligha tehette volna.

Az év hátralévő részében a pécsi fiú az iskolában igyekszik helytállni, majd februárban jöhet az IFMA Muaythai Európa-bajnokság, ahol ismét meghódíthatja a világot.

 

Címkék#muaythai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában