Úszás

2022.12.09. 11:01

A baranyai úszók futószalagon szállítják a szebbnél szebb eredményeket

Móga Richárd

Forrás: Mohácsi Torna Egylet Úszószakosztály

Az I. Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságot a szegedi Tiszavirág Sportuszodában rendezik december 7-10. között, ráadásul a megmérettetésen számos baranyai úszó is indult. A délelőtti időfutamok 8:30-kor, a délutáni döntők 17:00-kor kezdődnek. Bemelegítés előfutamoknál 7.00-tól, délután döntőknél 15.30. A délelőtti és a délutáni programokat is a MÚSZ youtube csatornáján lehet élőben követni.

Az első versenynapon döntőt úszhatott 100 mellen a mohácsi tehetség, Szabó Patrik, aki a 2004-2005-ös indulók között hetedikként csapott célba. Ugyancsak ebben a versenyszámban a 2008-2009-es gyerekeknél a Mohácsi Torna Egylet kiválósága, Kocsis Ádám harmadik lett.

Továbbá ezüstérmet szerzett 1500 gyorson a PSN Zrt. reménysége, Hartmann Máté, aki kiélezett csatát vívott az FTC sportolójával, Gálicz Lászlóval, de végül a pécsi fiú második lett. Azonban a bronzérmesnél így is tizenkilenc másodperccel jobban úszott.

A második versenynapon is volt baranyai érdekeltség a fináléban, ugyanis 200 pillangón a 2008-2009-ben született úszóknál a PSN Zrt. indulója, Kállai Barnabás hetedik lett. Szintén a pécsi szakosztályt képviselte Németh Kolos, aki 100 háton nyolcadikként végzett.

A legfiatalabbaknál a mohácsi Tadits Bertalan is letette a névjegyét, hiszen 50 gyorson a hatodik legjobb időt jegyezte.

Hartmann Máté ismét beköszöntött, 400 gyors után felállhatott a dobogó második fokára.

Két nap még bizonyíthatnak a baranyai tehetségek, de az eddigi eredményekkel is lehet büszkélkedni.

 

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában