Kosárlabda

2022.12.11. 13:00

Hosszú utazás után a listavezető otthonában kell helytállni

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Az NKA Universitas PEAC a bajnokságban legutóbb rangadót nyert hazai környezetben a Szekszárd ellen, azonban hét közben elszenvedte első vereségét a nemzetközi porondon az izraeli Ramla otthonában. Nagy kérdés, hogy a hosszú utazást követően milyen állapotban lesz Jovan Gorec alakulata, ráadásul a sorsolás sem volt túl kegyes, hiszen épp a listavezető Sopron otthonában kell helytállni vasárnap 18 órakor.

Iványi Dalma, a PEAC másodedzője: – Nem lesz könnyű a helyzetünk vasárnap a Sopron ellen, hiszen előtte Izraelben játszottunk és egy igazán fárasztó túra áll mögöttünk. A Sopron Basket egy nagyon jó csapat, nem mi vagyunk ennek a mérkőzésnek az esélyesei, ezért bátran és felszabadultabban játszhatunk. Az nagyon fontos, hogy negyven percen keresztül kell majd koncentrálni ellenük, hiszen ellenfelünk Európa egyik legjobb csapata, abban a pillanatban amikor hibázunk, vagy lankad a figyelmünk, ők ezt kegyetlenül kihasználják. Ha sikerül fizikálisan felvenni velük a versenyt és hosszú támadásokat kialakítanunk és ha ugyanazzal az agresszivitással játszunk, mint ők, akkor azt gondolom, egy jó mérkőzést tudunk velük játszani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában