Kosárlabda

2022.12.08. 19:53

Későn ébredt a PEAC, de gyermeteg hibából is akadt bőven

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Kissé fáradtan kezdett az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, így hiába a nagy hajrá, a pécsi klub az izraeli Ramla ellen elszenvedte idénybéli első vereségét a nemzetközi porondon.

Önbizalomtól duzzadva léphetett parkettre az NKA Universitas PEAC az izraeli Ramla otthonában, ugyanis hétvégén rangadót nyert hazai környezetben a Szekszárd ellen, ráadásul a találkozót megelőzően a pécsi kosárlabdacsapatnál nem volt jobb formában lévő együttes az Európa Kupában. Na meg arról még csak nem is ejtettünk szót, hogy nem is olyan régen izraeli riválisával szemben húszpontos győzelmet aratott odahaza Jovan Gorec alakulata.

Ennek ellenére kissé fásultan kezdett a baranyai klub, ami valahol érthető, hiszen hosszú út állt mögöttük, azonban a házigazda nem teketóriázott sokat, magas hőfokon égve, futószalagon szállította a fontosabbnál fontosabb pontokat. Egy ideig sikerült tartani a tempót, de aztán az izraeliek örülhettek.

Persze nem dőlhetett kardjába a PEAC, hiszen mégiscsak csoportelsőségről is döntött a csata, márpedig a folytatásra nézve komoly fegyverténynek számít a helyezés. Mindenesetre az első két negyed hasonlóként alakult,  egyaránt a Ramla dominált, így összesen tízpontost hátrányt szedett össze a pécsi brigád. Bízhattak a magyar szurkolók abban, hogy a nagyszünetben a szerb tréner felrázza a lányokat. Sokáig úgy tűnt, hogy ismét nő a két alakulat közötti különbség, hiszen tizenöt is volt közte, de végül egy kiegyenlített etappal rukkoltak elő.

Így tehát a végjátékra maradt sansz, sőt, igencsak megközelítette vetélytársát a PEAC, de a döntő pillanatokban a fortuna elkerülte őket.

Ramla–NKA Unviersitas PEAC 69–58 (20–13, 14–11, 21–21, 14–13)
Női kosárlabda Európa-kupa, csoportkör, 5. forduló. Elitzur Landco Ramla: MOSBY 16/3, Babkina 9/9, ROTBERG 14/6, Baron, AUSTIN 22. Cserék: Mbaka 8, Dudasova, Danan. Vezetőedző: Haelion Shira. NKA Unviersitas PEAC: Burdick 11, Wentzel 5/3, CALHOUN 15/9, Katanics, KISS V. 16/6 Cserék: Selcova 7/3, Sanchez 2, Laczkó 2. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Ez következik (11. 11.): Sopron Basket–NKA Universitas PEAC (18.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában