Asztalitenisz

2022.12.21. 18:00

Nyerő és halasztott pingpong-idényzáró

Sz. Zs.

Fotó: Löffler Péter

Győzelemmel zárta az esztendőt, így Final Fourt érő helyen várhatja a tavaszi félévet a Hügiéne Bt. Komló férfi asztaliteniszcsapata az Extraligában. A diósgyőri vasgyáriak elleni idényzáró összecsapáson már a párosokat jól kezdte, majd az első két egyéni körben három-három meccset is hozni tudott a gárda. A záró körben aztán Loso elleni sikerével Szita Márton adta meg kegyelemdöfést a házigazdáknak, beállítva a 8:3-as végeredményt.

A DVTK elleni komlói pontszerzők: Szita 3, Sabján Gergely 2, Wei Chen Yu 2 és a Both Olivér, Szita páros.

A PTE-PEAC ugyanakkor már asztalhoz sem tudott állni a székesfehérvári Honvéd Szondi ellen kiírt összecsapásán. A megnövekedett energiaárak ugyanis több egyesület számára is kigazdálkodhatatlan teremdíjakat okoztak, így a szövetség – hivatalos közleményben egyelőre meg nem erősített – döntése értelmében az egész csapatbajnokságot felfüggesztik. Pontosabban a még le nem játszott idei, és jövő év januárjára tervezett meccseket a költségcsökkentés érdekében márciusra halasztják.

A férfi Extraliga állása a 9. forduló után: 1. Celldömölk 27 p (9 győzelem), 2. Hügiéne Komlói Bányász 23 (7 győzelem, 2 vereség), 3. PTE-PEAC 20 (8 meccs, 6 győzelem, 2 vereség), 4. Honvéd Szondi 18 (4/2/2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában