Kosárlabda

2022.12.03. 09:02

Rangadóval folytatja a bajnokságot az NKA Universitas PEAC

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Ráfért a pihenés az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatára, azonban szombaton 18 órakor ismét parkettre lépnek hazai környezetben, méghozzá a Szekszárd ellen.

A pécsi klub az élvonalbeli bajnokságban két bajnokaspiráns ellen maradt alul, azonban hét alkalommal nem talált legyőzőre. A nemzetközi porondon is maximálisan helytáll, ugyanis veretlenül vezeti csoportját.

A Szekszárd jelenleg a baranyai együttes előtt van, sőt, a dobogó harmadik fokán tanyázik, de két meccsel többet vívott már. Egy biztos: kőkemény ütközetre van kilátás, ahol a hibák minimalizálása aranyat érhet.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: – Nem könnyű feladat egyik csapat számára sem a szünet után „visszaállni”. Nekünk eleinte négy játékosunk nélkül kellett dolgoznunk, szerdán volt az első közös edzésünk teljes csapattal, szóval nincs egyszerű dolgunk. Bízom abban, hogy gyorsan visszazökkenünk a rendes kerékvágásba, hiszen már négy hónapja dolgozunk együtt, ezért nem kell sok idő a sorok rendezéséhez. Talán jobb egy olyan csapat ellen játszani, amelyik hasonló cipőben jár, mint mi, de ez sem mindig van így. Talán némelyik játékos motiváltabb lesz, mert nem játszott a válogatottban és meg akarja mutatni, hogy megérdemelte volna, hogy bekerüljön a keretbe. Mások pedig fáradtak lehetnek majd, esetleg formán kívül, ezt sosem lehet előre tudni. A Szekszárd ellen nagyon jól kell játszanunk, ha nyerni akarunk ellenük. Nagyon jó csapat, kitűnő edzővel, Zeljko már vagy hat éve irányítja őket. A játékosok már ismerik a rendszert, úgyhogy kemény dolgunk lesz, de ha nem úgy lépünk pályára, hogy nyerünk, akkor minek felmenni egyáltalán. Ahogy már korábban is mondtam, mindig azt várjuk, hogy győzni fogunk, különösen hazai pályán. Mindezen túl nagyon jól kell játszanunk a győzelemhez!

A találkozó tehát szombaton 18 órakor kezdődik a Rátgéber Akadémián, ahova a belépés továbbra is díjtalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában