Kosárlabda

2022.12.11. 19:44

Van min dolgozni a jövőben: a PINKK gyengén védekezett, a PEAC sokat hibázott

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Borzalmasan kezdte a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata az élvonalbeli bajnokság tizenegyedik fordulóját, ugyanis egyik legfőbb riválisa, a TFSE-MTK ellen mindössze kilenc pontot jegyzett az első negyedben hazai környezetben. A folytatásban valamivel jobban szerepelt Kovács Dénes alakulata, de így is húszpontos hátránnyal vonulhatott pihenőre a házigazda.

A nagyszünet után próbált magasabb fokozatra kapcsolni a PINKK, de a vendégcsapat még így is kényelmesen játszva, tovább növelte előnyét. A következő körben a sereghajtó pécsi klub a listavezető Sopron vendége lesz, így muszáj lesz felkötni a gatyát.

PINKK-Pécsi 424–TFSE-MTK 56–86 (9–25, 14–18, 16–23, 17–20)
Női kosárlabda NB I., 11. forduló. Pécs. PVSK NKA Csarnok. Vezette: Farkas, Söjtöry, Kovács N. PINKK: Zsilinszki 3/3, Szücs L. 2, Zsivaljevics 4, VINCZE 14/6, Kovács K. 11/3 Cserék: TENYÉR 13, Temes, Horváth Zs. 1, Bojtár, Peric, Árvai 8/3, Borbás. Vezetőedző: Kovács Dénes.

Ez következik (12. 16.): Sopron–PINKK (18.00).

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője: – Problémákkal küzdünk a védekezésben, és lássuk be, az ötven huszonhatra elveszített lepattanócsata sem mutat túl jól.

Csütörtökön még Izraelben bizonyíthatott az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata az Európa Kupa csoportkörében, így azt nem nagyon lehet mondani, hogy kipihenten várhatta vasárnap a listavezető elleni rangadót. Igaz, a Sopron is a nemzetközi porondon volt érdekelt, habár utaznia nem kellett. Inspiráció lehetett a bajnokira, hogy pár napja még mindkét együttes elbukta a saját meccsét, tehát egy győzelem komoly lendületet adhat a következő hetekre.

Ennek tudatában a Sopron nem is kegyelmezett az első negyedben. A kilátogató szurkolók bizalmát igyekeztek gyorsan meghálálni, hiszen futószalagon jöttek a fontosabbnál fontosabb pontok, ráadásul a PEAC csak több mint öt perc után talált kosárba.

A folytatásban a pécsi klub megfékezte a házigazdát, de az etap végére így is elfogyott az erő, így tizenegy pontos hátránnyal vonulhatott pihenőre Jovan Gorec alakulata. A harmadik játékrészben közel hat percig nem volt eredményes a baranyai csapat, ez pedig már nem fért bele.

Sopron Basket–NKA Universitas PEAC 78–45 (16–6, 15–14, 25–8, 22–17)
Női kosárlabda NB I., 11. forduló. Sopron. PEAC: Lackó, Calhoun 8/6, KATANICS 12/6, Burdick 3, KISS V. 12/3 Cserék: Wentzel 6/6, Sanchez 3, Selcova, Szücs R. 1, Olawuyi. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: – Gratulálok a Sopronnak! Nem akarom a körülményekre fogni a vereséget, nem ezért kaptunk ki, de egy nagyon nehéz, sok problémával járó hét van mögöttünk rajtunk kívül álló okok miatt. Az edzések helyett utazásokkal telt az idő. Nincs időnk, vissza kell kerülni egy jó ritmusba. Ehhez edzésekre lesz szükség!

Kiss Virág, a PEAC alapembere: – Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez! Kereshetnénk kifogásokat, nehéz hét van mögöttünk, de sok csapat ugyanebben a ritmusban játszik. Nagyon dekoncentráltan játszottunk, rengeteg hibával, és sok szituációban nem működtünk csapatként. Tanulnunk kell a mai vereségből, és azzal foglalkozni, mit rontottunk el. Holnaptól pedig már előre kell tekinteni, fontos mérkőzések várnak ránk.

Ez következik (12. 14.): PEAC–Hatay (18.00).

 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában