Hepp Kupa

2023.01.18. 20:55

A második negyedben ébredt a PVSK, de megnyerte a második derbit

Remekül kezdte a második szezonbeli pécsi rangadót az NKA Pécs férfikosárlabda-csapata, azonban egy remek második negyedet követően a PVSK-Veolia fordított, így otthonában vágott vissza riválisának a decemberi pofonért a Hepp Kupában.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Az első pár percben nem volt nagy különbség a házigazda NKA Pécs és a vendég PVSK-Veolia között a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében, de aztán a hazaiak kapták el jobban a fonalat. Olyannyira, hogy a Panthers gyorsítani kívánt játéka kapkodásba váltott át, s az akadémisták agresszív védekezésével elegyítve ez halálos kombinációnak tűnt. Olyannyira, hogy Lados dudaszós triplája 21–11-re változtatta az első pihenőre a kijelzőn virító eredményt.

Azonban hiába kezdte a második 10 percet egy újabb Lados hármassal az NKA, azt követően egy 20–4-es rohanást produkálva megfordította a mérkőzést az új erőre kapó Vasút, s hiába kért időt Ivica Mavrenski, egyszerűen nem tudta megállítani a lendületet. A nagyszünet előtt viszont azt sikerült elérnie, hogy belevitte egy nagy adok-kapokba a két csapatot, s Djordjevics hárompontosával kiegyenlítette az akadémia a pihenőre.

A fordulást követően így kezdhettek mindent elölről a gárdák, de a PVSK ezúttal már nem tette meg azt a szívességet, hogy tíz ponttal lemaradt volna, sőt, végig tartogatott némi előnyt, amivel egyre feszültebbé tette a hazaiakat. Ez el is kezdett megnyilvánulni a sűrűsödő hibákban, belemenésekben, de ha csúszni-mászni is kellett, Melegék mindent megtettek, hogy tartsák a lépést riválisukkal. Azonban egyre csak fogyott az idő, s képtelenek voltak befogni a Pantherst, amely tizenegypontos-sikert aratva vágott vissza a december eleji bajnoki pofonért.

NKA Pécs–PVSK-Veolia 67–78 (21–11, 18–28, 11–18, 17–21)
Férfi kosárlabda Hepp Kupa, 4. forduló. Pécs. Vezette: Farkas G., Söjtöry, Kovács N.
NKA Pécs: Kerpel-Fronius 2, Kovács P. 7/3, Kollár 2, MELEG G. 21/3, Djordjevics 15/3. Csere: Benke, Kazy 3/3, Lados 16/9, Rátvay 1, Scherer. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.
PVSK-Veolia: Halász 7/3, Bor 2, HARLER 23/6, Juhos 4/3, Horti 10. Csere: BÍRÓ O. 14/6, Tóth N. 2, Bíró L. 6/3, Antóni 10/6, Molnár M. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában