Kosárlabda

2023.01.23. 09:30

Agresszivitásnak köszönhetően másfél perc alatt eldöntötte a meccset a PEAC – nyilatkozatcsokor

Móga Richárd

Forrás: hunbasket

Az idő haladtával felőrölte ellenfelét, így Szigetszentmiklóson megszerezte tizennegyedik bajnoki sikerét az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata. A pécsi vezetőedző bátran forgatta együttesét, ami nem is olyan meglepő, hiszen vészesen közeledik a csütörtöki kupameccs, amit a francia Villeneuve ellen vívhat meg a baranyai klub.

Nem panaszkodhatnak az elmúlt időszakban az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának szurkolói, hiszen a játékosok futószalagon szállítják a szebbnél szebb eredményeket. Igaz, néhol akadozott a gépezet, de összességében minden fronton helytáll a pécsi klub.

Legutóbb a női élvonalbeli bajnokság tizenhetedik fordulójának zárómeccsén indult be lassan a henger, de az agresszivitásnak köszönhetően kijött a két csapat közti különbség (57–87).

Gedei Tibor, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Gratulálok a PEAC csapatának. A szokásosnál is szűkebb rotációval kellett a mai mérkőzésen (főleg magas poszton) dolgoznunk. Nem is nagyon bírtuk el fizikálisan. Nagyjából az első félidő végén már látszott, hogy véges lesz ez az energia, amit bele tudunk tenni. Nagyon sokat olyan szerkezetben kellett játszanunk, amiben nem szoktunk. Megszoktuk, hogy több magas játékosunk van, ez a mai mérkőzésen nem így volt. Ez abszolút nem kisebbíti a PEAC-nak az érdemeit. A második félidőben az agresszivitással eldöntötték, körülbelül másfél perc alatt a mérkőzést. Jövő héten nagyon fontos mérkőzésünk van. Nem tudom, hogy mennyien leszünk, de megpróbálunk mindenféleképpen nyerni és ennek tudatában készülni. Külön örülök Duka Lilinek, aki nagyon jól szállt be a második félidőben.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: – Az első félidőben lassan játszottunk, kihagytunk sok büntetőt. De nem csak rólunk szólt a dolog, jól játszott a BKG és nagyon jó munkát végzett az edzőjük. Viszont az látszott, hogy a sokkal bővebb rotáció minket segített, miközben a hazaiak az egyik légiósukat hiányolták, ami nagy nehézséget okozott számukra. Azért is különösen jó volt, hogy teljes csapattal tudtunk felállni, mert így sok dolgot tudtunk gyakorolni, ami az elkövetkezendő időben hasznos lehet.

Duka Lili, a Szigetszentmiklós kosárlabdázója: – Szeretnék gratulálni a PEAC csapatának. Nagyon jól játszottak. Köszönöm a lehetőséget, hogy pályára tudtam lépni a második félidőben és örülök neki, hogy sikerült betalálnom. Az első félidőben jól játszottunk. A második félidőben elfáradtunk fejben és fizikálisan is. Hiányzott egy centerünk a forgásból, ezt nehéz volt megoldani, de egész jól álltuk a helyünket.

Sierra Calhoun, a PEAC játékosa: – Úgy gondolom, hogy az első félidőben nem kellő intenzitással játszottunk. Kimaradtak a büntetők. Félidőben megbeszéltük, hogy meg kell emelnünk a szintet. Ezt meg is csináltuk, védekezésben nagyon odafigyeltünk, így aztán megnyertük a mérkőzést.

Tehát aligha lehetne jobb passzban az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapat. Mindenesetre ez a lendület nagyon kelleni fog hétközben is, ugyanis csütörtökön 18 órától már egy komoly játékerőt képvisleő francia együttes, az ESB Villeneuve érkezik a Rátgéber Akadémiára, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön az Európa-kupa negyeddöntőjéhez. Ráadásul két nappal később, szombaton ugyancsak 18 órától már a bajnokaspiráns DVTK-Hun-Therm lesz az ellenfél hazai környezetben, így elkél a bíztatás a pécsi lányoknak. A belépés mindkét ütközetre ingyenes, a jó hangulat pedig garantált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában