Röplabda

2023.01.19. 14:30

Az új lendület és a rutin magasabbra repíti őket

Egy rossz szava nem lehet Szabó Tamásnak, a PTE PEAC férfiröplabda-csapat vezetőedzőjének, ugyanis együttese a kezdeti nehézségek ellenére parádés őszt zárt, ráadásul az utánpótlásból lehetőséget kapó játékosok is bizonyították, hogy képesek felvenni a kesztyűt a felnőttekkel is.

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC röplabdaszakosztály

Ebben az idényben a férfibajnokság tornarendszerben zajlik, így ugyan ritkábban lépnek parkettre az alakulatok, viszont a játéknapokon többször is meccselhetnek. 

– A szezon eleji nehézségek ellenére nagyon jó csapatot sikerült kialakítani, aminek nagyon fontos részét alkotják a saját utánpótlásból érkező fiatalok – nyilatkozta lapunknak Szabó Tamás. – A fiatal játékosok nagyon gyorsan fejlődnek a tapasztaltabb és rutinosabb felnőttek körében, így egyre nagyobb szerepet kapnak a mérkőzéseken is. 

A pazar őszi teljesítményhez kellett egy nagyon erős kezdés, hiszen a PEAC az első hét találkozóját egyaránt megnyerte, ez pedig már önmagában is tiszteletre méltó eredmény. Aztán decemberben becsúszott két fiaskó a Kecskemét ellen, de a pécsi tréner még ezzel is számolt. 

– Csak attól a csapattól szenvedtünk vereséget, amelyre számítottam. Jelenleg a tabella második helyén vagyunk, ez a helyezés tökéletesen beleillik a jelenlegi tervembe, hiszen az alapszakaszban az a kitűzött cél, hogy az első három hely valamelyikén végezzünk – fogalmazott a PEAC edzője. 

Ehhez legközelebb hétvégén Szolnokon kell remekelni, ahol két kiválóságára nem számíthat a baranyai együttes, így még a vártnál is nehezebb dolga lesz a pécsi klubnak. 

– Két meghatározó játékosunk, Takács Barna és Horváth Ábel nem tud részt venni a következő megmérettetésen, előbbi sérülés, utóbbi pedig családi okok miatt. Az ilyen és hasonló nehézségek által dolgozom nagy kerettel. Most lesz lehetőségük megmutatni a fiataloknak, hogy mit tudnak, és én bízom benne, hogy meg fogják állni a helyüket ebben a szituációban is. A csapataimmal mindig hosszútávra tervezek, és úgy érzem, hogy a jelenlegi koncepcióval, valamint az elmúlt két évben elvégzett munkával, kiváló lehetőséget és folyamatos fejlődést tudunk biztosítani játékosainknak, hogy elérjék a kitűzött célokat – zárta gondolatait Szabó Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában