Kosárlabda

2023.01.28. 20:16

Kiénekelte a DVTK a győzelmet az NKA Universitas PEAC szájából

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Vereséggel hangolt ugyan mindkét alakulat a női élvonalbeli bajnokság rangadójára, miután a nemzetközi porondon egyaránt alulmaradt a két együttes, azonban a hazai pontvadászatban a DVTK nyolc, míg az NKA Universitas PEAC hat meccse nem talált legyőzőre.

A tizennyolcadik kör derbijén úgy tűnt, hogy a pécsi klub eszmél jobban a hétközi a zakó után, ugyanis minden úgy alakult az első negyedben, ahogy azt Jovan Gorec eltervezte, viszont a folytatás miskolci fölényt hozott, így csekély különbséggel vonulhattak nagyszünetre.

A szerb vezetőedzőnek sikerült felráznia lányait, hiszen hoppon maradt a vendégcsapat a harmadik etapban, így az utolsó játékrészben igazi feltámadásra lett volna szükség a DVTK-tól. Nos, az akarattal és a lendülettel nem is volt probléma, ennek pedig az eredménye is meglett, ugyanis egy parádés tíz percet produkálva ellopta a showt a DVTK.

Sok idő nincs a regenerálódásra, hiszen szerdán már Franciaországban kell helytállni 20 órától.

NKA Universitas PEAC–DVTK-Hun-Therm 65–69 (17–12, 17–19, 21–12, 10–26)

Női kosárlabda NB I., 18. forduló. Pécs. 600 néző. Vezette: Frányó, Goda, Rózsavölgyi. PEAC: Laczkó, CALHOUN 12/6, Wentzel 4, Burdick 2, KISS V. 25/6. Cserék: Katanics 10, Sánchez, Rátkai, SIMON ZS. 12/6, Szücs R. Vezetőedző: Jovan Gorec. DVTK: Aho T. 2, Aho N. 4, GUIRANTES 15, CH. GREEN 18, Garbin 2. Csere: Grigalauskyte 13/3, BERNÁTH 9/9, Kiss A. 3, Kányási 3, Bacsó. Vezetőedző: Völgyi Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában