Kosárlabda

2023.01.31. 09:28

Kötelek nélkül kell hegyet mászniuk: egy Rapülök-slágerre hajaz a PINKK idénye

Nyugodtabb szezonban bíztak a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapatának szurkolói a tavalyi thriller után, de helyette bekövetkezett a legrosszabb forgatókönyv. Tizen­nyolc találkozó után még mindig nyeretlen Kovács Dénes alakulata, ráadásul az idény hátralévő részében kizárólag magyar kosárlabdázókban bízhat a pécsi vezetőedző, aki továbbra is az élvonalban gondolkodik.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

– Mi volt a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapatának célkitűzése a szezon elején? 

– Egy sokkal nyugodtabb szezon, mint a tavalyi. Ezt már biztosan kizárhatjuk, pedig a tavalyi idény is inkább egy thriller volt, mint egy családi vígjáték. 

– Mi lehet a gond? Miért nem jönnek a hőn áhított sikerek? 

– A sikertelenségünk sajnos rengeteg tényezőből áll, de ha egyet kellene kiemelnem, akkor az idegenlégiós választást mondanám. Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy mi azt elterveztük, így pedig nagyon nehéz felvenni a versenyt a többi együttessel. 

– Azért ennyi idő után már hallani az elégedetlen szurkolókat. Mennyire lehet ezt kizárni? 

– Nem gondolnám, hogy ki kellene zárni. A sport a szurkolókért van, és nekik természetesen szívük joga véleményt formálni. Ha ki akarnánk zárni a negatív hangokat, akkor az esetleges pozitív dicséreteket is tekintsük meg nem történteknek a jövőben? Pont miattuk fontos, hogy minél előbb kilábaljunk a gödörből, és nézőcsalogatóbb játékkal rukkoljunk elő a közeljövőben. 

– A vezetőség miképp látja a jelenlegi helyzetet? Veszélyben érzi magát? 

– Ezt nem az én tisztem megítélni. Sajnos ez egy olyan szakma, ahol nem lehet hosszú távra tervezni. Nagyon sok mindenben lehet keresni a sikertelenségünk okát, így nyilván nekem is nagy felelősségem van ebben. Mindenesetre ameddig tudunk célokat kitűzni magunk elé, addig igyekszem motivált maradni. 

– Zsivaljevics távozásával magyar csapatként fejezitek be a szezont. Ezzel maradnak a részcélok? 

– Az tény, hogy nem előre tervezett, de annál szebb feladat előtt állunk, amit egy lehetőségként kell felfognunk. Élnie kell a csapatnak a nagyobb szereppel és a kínálkozó alkalmakkal. 

– Szegény embert még az ág is húzza. Jöhet még valami rossz, vagy ezt a vonalat már kimaxolták idén? 

– Sajnos egy Rapülök-sláger az idei szezonunk, és itt nem az Áj láv jú című dalra gondolok. Idén megtanultuk: lesz még rosszabb. 

– Mi a cél az idény hátralévő részében? 

– Nem változnak a célok, csak már kötelek nélkül kell megmásznunk azt a bizonyos hegyet. Nehezebb így, ez nem vitás, de bent kell maradnunk az élvonalban. 

– Ha a PINKK mégis utolsóként végezne, akkor mi változna? 

– Nem számolok ezzel az eshetőséggel, de ha mégis így alakulna, akkor az már a szövetség és a klub döntése. Én azonban mindenképp csak az első osztályban gondolkodom.

 

Négy esély maradt a győzelemre 

Tizennyolc bajnokin már túl van a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata, de négy párharc még hátravan az alapszakaszból. 

Reálisan nézve a SERCO UNI Győr ellen nem lesz sok esélye a baranyai brigádnak, sőt, a hat diadalt jegyző Vasas vendégeként is meglepő lenne a pécsi siker. 

Az utolsó két fordulóban lehet bízni, mikor is a Szigetszentmiklós érkezik Pécsre, majd a TFSE-MTK otthonában zár a PINKK. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában