NB II.-es foci

2023.01.27. 18:35

Szép csendben dolgoznak, hogy elérhessék az álmot

Megérkezett a sokak által várt pillanat, hiszen vasárnap ismét elindul a labda az NB II.-es stadionokban. A PMFC, a Szenlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata is 15.00-kor lép pályára, ugyanakkor csak a pécsiek szerepelnek otthon. Mindenek előtt azonban Weitnerék egy szurkolói ankéton vettek részt pénteken délután.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

A Budafok érkezik vasárnap a PMFC csapatához, de mielőtt még megütközne a két piros-fekete gárda, a vezetők és a játékosok leültek a szurkolókkal beszélni személyesen.

Az esemény elején a klub Tóth Attila sportigazgató foglalta össze az eddigi változásokat a keretben, illetve előre jelezte, hogy a következő két hétben még távozók és érkezők is lehetnek. A csapat viszont 90-95 százalékra összeállt.

Weitner Ádám vezetőedző hozzátette, a rövid felkészülés alatt, a munkát, amit elterveztek, azt végre is hajtották, jó erőben vannak a fiúk. A keret is erősödött, még ha Nikitscher és Hadaró kivásárlásával, illetve visszarendelésével a Kecskemét kihúzta a szőnyeget a lábuk alól. Az is kérdés, ez hogyan változtatja meg a kialakult játékot, mivel az egyensúly felborult. Persze bizalmát fejezte ki, hogy az újak beilleszkedésével hatékonyak lesznek.

A tréner azt is kifejtette, nem szeretne irreális elvárást támasztani a játékosai felé azzal, hogy kijelenti, a cél az NB I.-be jutás. Persze sportemberek, nyerni akarnak, és álmodnak arról, hogy ez megtörténhet, de most abban az időszakban van a klub, hogy szépen csendben dolgoznak ezért. A lehetőségeik viszont egy-két másik klubbal szemben nem adottak ahhoz, hogy ez kijelenthető terv legyen. Hozzátette, ahho, amit korábban mondott tartja magát, 3 éven belül oda kell jutni, hogy reálisan küzdhessenek ezért.

Győri János operatív igazgató azt is elárulta a szurkolói kérdésekre, hogy azon dolgoznak, ha a csapat kiharcolja a feljutást, akkor a Stadion utcában maradhasson a Pamacs.

A korábban a Budafoknál az NB I.-ben is szereplő új igazolás, a Szentlőrincről szerződtetett Szabó Máté kijelentette, mindent megtesznek majd a siker érdekében. Illetve beszélt arról, örül, hogy a PMFC családhoz tartozhat, ez nagy lépés a karrierjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában