Kézilabda

2023.01.12. 14:30

Tanulnak az őszi hibáikból: Apróságokon kell változtatnia februárig a Komlónak

Elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra hétfőn a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata is, amely az NB I. tavaszi idénye során szeretne javítani jelenlegi helyzetén. A 11. helyen készül az előtte álló kihívásokra.

Kvanduk Bence

Fotós: Laufer László

Február 11-én játssza első idei bajnokiját a Sport36-Komló a Fejér B.Á.L.-Veszprém vendéglátójaként, de addig Grünfelderék előtt rengeteg munka áll még. Az ünnepekről visszatérve felmérhette már a szakmai stáb, hogy mennyire volt sikeres az egyéni házi feladatok elvégzése. 

– Az első edzéseket látva, értékelve tudjuk, olyan állapotban tértek vissza a játékosok, amilyenben szoktak lenni januárban. Szépen megcsinálták a programot, amit kiadtunk, ez ad egy jó alapot a teremben lévő edzésekre – árulta el Kilvinger Bálint, a csapat vezetőedzője lapunknak. – Sunajko Filipnek volt egy műtétje decemberben, még a rehabilitációját végzi, de valamelyest velünk is dolgozik. Majdnem mindenki egészséges. 

Most van idő edzőmeccseken és a tréningeken is hangolni még a játékon, de a rajtra már tökéletes állapotban kell érkeznie a csapatnak. 

– A sorsolásunkat látva, illetve ismerve az első mérkőzéseinket, most az a legfontosabb, hogy a lehető legjobb formába kerüljünk, hiszen komoly rangadókat fogunk játszani. Értékeljük az őszi időszakot, az ott elkövetett hibákból próbálunk tanulni. Nagyon sok apróságon múlott, hogy ez most nem volt olyan sikeres ősz, mint amilyet szerettünk volna. Ezeket a kis dolgokat kell rendbe tennünk, hogy jó legyen a tavaszunk – folytatta. 

Az ősz során jellemző volt a csapatra, hogy mérkőzéseken belül is képes volt hullámvölgyekbe kerülni, illetve hullámhegyek tetejére mászni. Ennek kiküszöbölésére, stabilizálására épp az ilyen, bajnokikkal nem tarkított időszakok kedveznek, hiszen nem egy ellenfélre koncentrálva, folyamatos meccsterhelés mellett kell dolgoznia a kézilabdázóknak ezen is. 

– Ha ez kicsit rövidebb téli felkészülés is a megszokottnál, van idő arra, hogy javítsuk a hibákat. Leginkább edzéseken lehet pontosítani a feladata, kinek, mikor, mi a dolga. Ha ezt sikerül, akkor a teljesítményünk is stabilabb lehet majd – jelentette ki. 

Azt is elárulta végül, hogy jelen állás szerint nem lesz változás a keretben, a meglévő sportolókkal vágnak neki a tavasznak. 

Már pénteken tesztelnek mérkőzésszituációban is
Három edzőmeccsel és egy háromcsapatos tornával tesztel majd a Komló januárban. Elsőként már ezen a pénteken fogadja a Bányász a Ferencváros csapatát 16.00-kor, majd szerb és horvát csapatok biztosítják a szükséges kihívást, végül a Balatonfüred ellen lesz a főpróba. 

A felkészülési program 
01. 13.: Sport36-Komló–Ferencváros (16.00, péntek). 
01. 18.: Komló–Proleter Zrenjanin (szerb, 17.00 szerda). 
01. 21.: Eszéki háromcsapatos torna (RK Osijek, Spacva Vinkovci és a Komló részvételével, szombaton). 
01. 27.: Balatonfüred–Komló (17.00, péntek). 

A klub jelezte, hogy ez a program még változhat a jövőben, illetve hogy az Eszékkel még tárgyal arról, hogy januárban egyszer az Eszperantó téren is megütközzön a két csapat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában