PMFC

2023.01.31. 13:55

Tovább nyúlt a legeredményesebb pécsi gólcsendje

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Valószínűleg senkit nem kell arra emlékeztetni, hogy a PMFC legeredményesebb játékosa Tóth-Gábor Kristóf, aki kilencszer zörgette meg az idényben az ellenfelek hálóját, s ezzel nem kevés pontot szerzett a piros-feketéknek. Az elmúlt találkozókon viszont olyan időszak érkezett el, amire nem volt példa korábban. A legutóbbi öt bajnokin ugyanis nem szerzett gólt a center. Az utolsó, Gyirmót ellen büntetőből lőtt találata óta több mint 453 játékperc telt el. Korábban a leghosszabb gólcsendje három mérkőzésre nyúlt ebben a szezonban a TGK-nak, azt épp a Gyir­mót elleni találat törte meg. Azonban az is aggasztó, hogy ha azokat is hozzá számoljuk, immár kilenc mérkőzés óta nem rezgette meg akcióból a hálót.

Az nagyon fontos lesz most a Pécs életében, hogy tud segíteni csatárának abban, hogy újra megtalálja a ritmusát, illetve az, hogy a társak hogyan tudják elvonni a figyelmet róla, hiszen nem kérdés, a riválisok egyre inkább készülnek arra, hogy elmozgásait, helyzetbe kerülését hogyan akadályozzák meg. Az talán vitathatatlan, ha Harsányi és Szabó is belekezd a gólgyártásba, akkor levehetik a terhet Tóth-Gábor válláról. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában