Kosárlabda

2023.01.21. 08:55

Tovább üldözi az NKA-t a Panthers

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Visszaszerezte a bajnoki címbe vetetett hitét is a PVSK-­Veolia férfikosárlabda-csapata, amikor a Hepp Kupában visszavágott az NKA Pécsnek a decemberi bajnoki vereségért. Ma 18 órától a Panthers hazai pályán, a Verseny utcában a 10. helyezett Cegléd ellen tehet egy újabb lépést riválisa nyomában, s tarthatja fent reményeit az alapszakasz megnyerése kapcsán. Persze ez a hétközi rangadó után nem lesz egy könnyű feladat, mert rendesen megizzasztotta egymást a két pécsi gárda. 

– Nincs rossz vagy jó, kicsi vagy nagy meccs. Mindegyik ugyanolyan fontos – jelentette ki a PVSK vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics. – Látni akarom, hogyan reagálnak a fiúk arra, hogy szinte már a rájátszás szisztémájában, szerda-szombat ritmusban játszunk. Szombaton több lehetőséget kapnak majd persze azok, akik a kupameccsen kevesebbet lehettek pályán. 

Az éllovas NKA Pécs szintén ma lép pályára, de a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémián 19 órakor dobják fel a labdát. Ivica Mavrenski legénysége a Salgótarján ellen feledheti a szerdai vereséget. A nyolcadik helyezettet idegenben is viszonylag könnyedén verték Melegék, így meglepő lenne, ha most a vendégeknek sikerülne belerondítaniuk a mérlegükbe. 

Az állás (14 csapat): 1. NKA Pécs 15 győzelem/1 vereség, 2. PVSK-Veolia 13/3, 3. Vasas Akadémia 12/4, 4. MAFC 12/4... 8. Salgótarján 8/8... 10. Cegléd 6/10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában