Kosárlabda

2023.02.01. 09:29

A nehézségek ellenére készek a végsőkig harcolni a pécsi kosárlabdázók

Nyolcpontos hátrányát igyekszik ledolgozni szerdán 20 órától az NKA Universitas PEAC nőikosárlabda-csapata a francia éllovas, Villeneuve otthonában, azonban csupán kilenc pécsi játékosban bízhat Jovan Gorec.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Nem a legjobb passzban várja az Európa-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját az NKA Universitas PEAC nőikosárlabdacsapata, de azzal mindenki tisztában van, hogy csak úgy lehet esély a továbbjutásra a francia listavezető ellen, ha mindvégig közel tökéletesen szerepel az együttes. Az első pillanattól kezdve fel kell venni a kesztyűt, és rövid ideig sem szabad kiengedni, különben sokba kerülhet a kihagyás. Jó példa erre a párharc első mérkőzése, valamint a hétvégi DVTK elleni bajnoki. 

Ráadásul talán még a legnagyobb pécsi szurkolók sem gondolták volna, hogy ez a két ütközet lesz az amerikai erőcsatár, Cierra Burdick utolsó két meccse a PEAC színeiben. A lepattanóknál ugyan résen volt, de a pontok nem igazán jöttek tőle, így a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a kosárlabdázóval. Ez tehát egy igencsak nehezített körülmény, de a szerb vezetőedző nem keres mentségeket. 

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzés áll előttünk, miután hazai pályán nyolc ponttal kikaptunk (66–74). Sajnos csak kilenc játékossal tudtunk elutazni Franciaországba személyi problémák miatt. Nem keresünk mentségeket, a lehető legjobb mérkőzést kell játszanunk, amit csak tudunk. Profinak kell maradnunk, és mindent meg kell próbálnunk a bennmaradás érdekében. Nem lesz könnyű, de hiszünk azokban a játékosokban, akik itt vannak velünk és tudjuk, hogy a végsőkig fognak harcolni. 

A pécsi játékosok egyébként már hétfőn este elindultak a brüsszeli járattal, majd egy 130 kilométeres buszút következett, így végül este 11-kor érkezett meg az együttes Lille városába. A hátrányban lévő baranyai brigád szeretett volna még a meccsnap előtti estén is teljes erőbedobással edzeni, így ennek volt betudható a korai indulás. 

Tehát a lehetőségekhez mérten a PEAC igyekszik mindent megtenni a siker érdekében, már csak remélni lehet, hogy Fortuna is a magyar csapat mellé szegődik majd. 

 

Rövid szünet után folytatják 

Nem kell különösebben tartalékolniuk a pécsi kosárlabdázóknak, ugyanis a kupameccset követően jöhetnek a válogatottbeli köztelezettségek, így a PEAC legközelebb majd február 16-án léphet parkettre hazai környezetben, méghozzá a Szigetszentmiklós ellen, a Magyar Kupa negyeddöntőjében. 

Igaz, többen is címeres mezt húzhatnak addig, így kőkemény munkával telik majd az elkövetkezendő időszak is. 

A bajnokságban pedig még két hazai, valamint két idegenbeli összecsapás van még hátra az alapszakaszból. Persze ez a program még sűrűbb lehet továbbjutások esetén. 

Na de a pontvadászatban legközelebb a Ludovika Csata vendége lesz Jovan Gorec együttese február 18-án, majd egy héttel később a bajnok­aspiráns SERCO Uni Győr érkezik a Rátgéber Akadémiára. 

Márciusban első meccsét Szekszárdon vívhatja az NKA Universitas PEAC nőikosárlabdacsapata, végül pedig a Sopron ellen zárja a hajszát hazai terepen. Tehát kijelenthető, hogy igazi erőltetett menet vár még a baranyai együttesre, de minden bizonnyal nem lennének csalódottak a drukkerek, ha még egy párharccal számolni kellene az Európa-kupában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában