Úszás

2023.02.13. 16:01

Egymás sikereiben osztoznak a példaképek

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Fotókiállítással, sikereik felidézésével köszöntik a mindenkori paralimpikonokat csütörtökön 17 órakor Pécsett, az Apáczai Körtér 1/D épületében. Mint ismert, a Magyar Paralimpiai Bizottság öt éve minden év február 22-én rendezi meg a Magyar Parasport Napjának már jól ismert programjait, így ennek is köszönhető a közelgő esemény.

A dél-dunántúli város hosszú évek óta meghatározó eredményeket ér el a hazai parasport mozgalom és a paraúszás számára egyaránt. Elég csak megemlíteni Sors Tamás, Konkoly Zsófia, Pásztory Dóra, vagy épp Iván Bence nevét, akikről számtalanszor írhattunk lapunkban a közelmúltban ragyogó eredményeiknek köszönhetően. Az elmúlt hét paralimpiai játékokról hat bajnoki címmel, összesen 26 éremmel tértek haza a szakosztály versenyzői. Ezen remek sportsikerek tiszteletének állít emléket a pécsi rendezvény, amelyen iskolás diákok csodálhatják meg az elmúlt világversenyek relikviáit és találkozhatnak a paralimpikon úszókkal.

A pécsi rendezvényén részt vesz: Baka Dorottya, paralimpikon úszó Hoffmann Judit, paralimpiai bajnok úszó Iván Bence, paralimpikon úszó Konkoly Zsófia, paralimpiai bajnok úszó Kovács Ervin, paralimpiai ezüst- és bronzérmes úszó Pásztory Dóra, paralimpiai bajnok úszó Poprócsi Tímea, paralimpikon úszó Sági Jenő, paralimpikon úszó Sors Tamás, paralimpiai bajnok úszó.

 

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában