Kosárlabda

2023.02.09. 09:30

Felülmúlhatják önmagukat: csupán négy bajnoki maradt az idei alapszakaszból

Ráfordultunk a női élvonalbeli bajnokság alapszakaszának véghajrájára, így a baranyai kosárlabdacsapatok kezdhetik tördelni a kezüket, hiszen igencsak nagy feladat előtt állnak. Igaz, más-más célokért küzdenek, de jó esély van arra, hogy a szezon végeztével mindkét szakvezető elégedettségét fejezheti majd ki.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Tizen­nyolc forduló után harminckét ponttal az élvonalbeli bajnokság negyedik helyén tanyázik az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, így jó esély nyílik arra, hogy felülmúlja tavalyi szereplését, mikoris harminchét ponttal zárta az alapszakaszt. Ez azonban nem lesz egyszerű, ugyanis három bajnok­aspiráns ellen (UNI Győr, Szekszárd, Sopron) is még parkettre kell lépni a bajnoki címért zajló playoff előtt, ráadásul a Ludovika Csata elleni párharc sem ígérkezik sétagaloppnak. 

Aztán persze jöhet az erőltetett menet, de amíg Jovan Gorec a bajnokság második legponterősebb, valamint legtöbb támadólepattanót leszedő játékosával, Kiss Virággal száll harcba, addig különösebben nem kell aggódniuk a pécsi drukkereknek. Ráadásul ez az együttes már többször is bizonyította, hogy védekezésben és támadásban is képes extrát nyújtani a kritikusabb helyzetekben.

Plusz a Killik László Női Magyar Kupára is érdemes figyelni, hiszen a baranyai klubra a sorsolásnál rámosolygott a szerencse. Előbb a Szigetszentmiklós ellen kell helytállni a negyeddöntőben hazai környezetben, majd továbbjutás esetén a DVTK–BEAC párharc győztese következik. 

Ennél sokkal zaklatottabb időszakon van túl a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata, ráadásul kérdés, hogy mikor sikerül kimászni a gödörből. Kicsivel több mint egy éve vette át az alakulatot az akkor még csak 22 esztendős Kovács Dénes, ráadásul rövid idő alatt szép eredményeket ért el, így megmentette a kieséstől az együttest.

Az idei kiírásban viszont semmi nem akar összejönni, sőt, már csak magyar játékosokban bízhat a tréner. Az alapszakasz hátralévő részében a Győr, Vasas, Szigetszentmiklós, TFSE négyese közül reálisan nézve a szigetszentmiklósi brigád ellen lehet esély, de a playoutban, ahol a 9–12. helyezett csapatok körmérkőzéses rendszerben játszanak pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon, már nem lehet kifogás.

A válogatottmeccsek alatt sem lazsálnak a baranyaiak

Több válogatottmeghívó is érkezett az NKA Universitas PEAC háza tájára, így páran tétmérkőzéseket is vívhatnak a Szigetszentmiklós elleni kupaharc előtt. 

Kiss Virág és Wentzel Nóra Miskolcon készül Izland és Románia ellen, sőt, Iványi Dalma is a nemzeti csapat szakmai stábjában dolgozik ez idő alatt. 

Ivana Katanics Szerbia csapatába kapott meghívót. Hazája csütörtök este lesz érdekelt Horvátország ellen, illetve vasárnap léphet parkettre Bulgáriában. Ilina Selcova is megkapta a meghívót az Észak-Macedón válogatottba, ám sérülése miatt kénytelen kihagyni az Európa-bajnoki selejtezőket. Továbbá Rátkai Eszter az U18-as, Laczkó Sára és Kötő Luca pedig az U20-as válogatottal dolgozott néhány napot. 

A PINKK játékosai edzéssel töltik idejüket, hiszen kilenc nap múlva Győrben folytatják. 

 

 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában