Labdarúgás

2023.02.08. 16:00

Három további válogatott-meghívó érkezett

K. B.

Fotó: Laufer László

Korábban írtunk arról, hogy a PMFC nevelésű, s a HR-Rent Kozármisleny NB II.-es csapatához kölcsönbe érkező Vas Bencét, illetve a pécsiek négy lány labdarúgóját, Turi Borit, Gyánó Lilit, Égi Barbarát, illetve Bolboaca Karinát behívták a korosztályos válogatottak összetartására.

Információink szerint még egy pécsi nevelés, a nemrég profi szerződést kapó védőre, Miklós Péterre is számítanak az U18-as nemzeti együttesnél, aki a legutóbbi edzőmeccsen novemberben mutatkozhatott be a csapatban az egygólos, Montenegró elleni siker alkalmával. Ezek alapján akkor jó benyomást tett Babó Levente szövetségi edzőre játékával, s most ismételten bizonyíthatja, hogy érdemes arra, hogy viselje a magyar címert a szíve felett.

Nem csak a 18 éves korosztály edz azonban együtt most, az U17-es és U19-es gárda is összetartást tart. Ezeknél pedig a Szentlőrinc egy-egy futballistájára számítanak.

A márciusi elitkörre készülő U19-es válogatottnál Szélesi Zoltán kezei alatt dolgozik a védő Lénárt Gábor, míg Belvon Attila vezette férfi U17-es válogatott San Pedro del Pinatar városában tölti a hetet, ahol a középpályások között olvasható Vidnyánszky Mátyás neve.

A hazai rendezésű férfi U17-es Európa-bajnokságig már csak bő három hónap van hátra, addig a tervek szerint még hét nemzetközi felkészülési mérkőzés vár a magyar csapatra, s láthatóan a baranyai NB II.-es labdarúgókra is számítanak ezalatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában