Vízilabda

2023.02.07. 18:00

Hibátlanul nyerték a csoportkört a Bikák

Szűcs Zs.

Forrás: PTE PEAC

Minden csoportmeccsét megnyerve jutott a bajnokság középszakaszába a vízilabda OB II.-ben a PTE-PEAC Mighty Bulls. Az alapszakasz utolsó körében a pécsiek voltak a házigazdák, ám ahogyan Lukács Gergely, a szakosztály szakmai alelnöke – egyben játékosa is – fogalmaz, a győzelem ebben a körben még a helyszíntől függetlenül is elvárás volt. 

Ezzel együtt az UNI-Győr, valamint a DFVE Duna-Via nagy különbségű legyőzése természetesen önmagában is dicséretre méltó, különösen, mert az utolsó mérkőzésen nem kevesebb, mint 11 játékos jegyezte a majdnem kéttucat találatot. Így végül százszázalékos teljesítménnyel, a tíz meccsen 172–59-es gólkülönbséggel zártak a pécsiek a Nyugati csoport élén. 

A legeredményesebb játékosnak Galambos Gergely bizonyult, aki egymaga 34 találattal vette ki a részét az eddigi sikerből. A neheze persze csak most jön a Bikák számára, hiszen a középszakaszban a négy csoport első két-két helyezettje ugorhat újra medencébe, ismét két négyesre feleződve. A dunántúli csoportgyőztes PEAC-ra így a tavalyi bajnok SOTE egyetemistái, a rutinos Szeged és a Vác vár a folytatásban. A február 25-én kezdődő újabb három meccs végén megint a két-két éllovas vívhatja meg aztán a finálét. A pécsiek a legutóbbi két sorozatban éppen csak lecsúsztak a végső győzelemről, így a centenáriumi évben ígérik, apait-anyait beleadnak, hogy javítani tudjanak két második helyükön. 

PEAC–Győr 16–6 
Gólszerzők: Gergó 5, Safrankó 2, Galambos 2, Németh L. 2, Németh B. 2, Krizsán A., Majnik, Horváth. 

PEAC–DFVE 23–9 
Gólszerzők: Jakab 6, Safrankó 3, Nagy 3, Gergó 2, Németh L. 2, Németh B. 2, Krizsán, Lukács G., Uzsák, Galambos, Majnik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában