Röplabda

2023.02.14. 11:01

Jobban jöttek ki a hullámvasútból

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Sikerült revansot vennie a PTE-PEAC női röplabdacsapatának az NB II. Nyugat-alapszakaszának tizenhatodik fordulójában, ráadásul nem is akárhogy, ugyanis Horváth Alexandra együttese kétszettes hátrányból állt talpra, és happolta el a győzelmet az Ajka otthonából. 

Ősszel a pécsi klubnak esélye sem volt hazai környezetben a Röpisuli Sportegyesület ellenfeleként, sőt, ezúttal is úgy tűnt, hogy hiába a nagy akarás, a házigazda ismételten könnyed diadalt arat. Csakhogy a hazai együttes túl korán hitte el, hogy megnyerte a meccset. A PTE-PEAC valahonnan szerzett még motivációt és pluszenergiát, így elkezdte ledolgozni a hátrányát. A harmadik felvonást így nagyon könnyedén nyerte, ami kisebb pofon lehetett az ajkai csapatnak, ráadásul eszmélni sem sikerült a sokkból, ugyanis mire észhez tért volna a Röpisuli, már a döntőszett következett, ahol higgadtabb és pontosabb maradt a vendégcsapat. 

A tabellán a PEAC így továbbra is a hatodik helyen tanyázik, de két találkozó még hátravan az alapszakaszból, így érdemes még előretekinteni. 

Röpisuli Sportegyesület– PTE-PEAC 2:3 (25–22, 25–20, 16–25, 22–25, 11–15) 
Női röplabda NB II. Nyugat-alapszakasz, tizenhatodik forduló. Ajka. Vezette: Őri A., Sipos Z., Halla V. PEAC: Hoffmann K., Hoffmann H., Molnár A., Orning, Hegyi, Szvath. Cserék: Zhorela, Cacov, Husznai, Szabó R., Oletics. Vezetőedző: Horváth Alexandra. 

Ez következik (02. 19.): SZoESE–PTE-PEAC (14.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában