Labdarúgás

2023.02.07. 19:00

Méltón ünnepelnék meg, hogy a PMFC betölti az ötvenet

Nem túlzunk, ha kijelentjük, hogy Pécs legnépszerűbb sportegyesülete jelenleg a PMFC nevet viseli napjainkban. Ezzel jutott el a „gyerekkori nevén” PMSC megalakulásának 50. évfordulójához, ennek apropóján pedig Mészáros Ferenc, a csapat korábbi csatára szervez születésnapi bulit május 13-ra.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Kereken 50 éve döntöttek úgy, hogy a Pécsi Dózsa, a Helyiipari SK, az Ércbányász, a Pécsi Bányász és az Építők egyesüléséből létrehoznak egy új klubot, s a PMSC főnixként támadt fel elődjei porából. A korábbi hagyományokat, sikereket továbbvitte, ami a Garami-korszak bajnoki ezüstjében, a Magyar Kupa-aranyban, vagy épp a Feyenoord és a Manchester United elleni helytállásban csúcsosodott ki. Ezekre a sikerekre emlékezve ünnepelné meg az egyesület születésnapját Mészáros Ferenc, az egyesület, a város és a PSN Zrt. együttműködve. 

– Mivel a PMSC-s időszak a leggyümölcsözőbb a klub szempontjából – függetlenül a nevek váltásától – ezért úgy éreztem, méltóképpen kell megünnepelni ezt a évfordulót – árulta el megkeresésünkre Mészáros. – Rengeteg olyan játékost, élményt adott ez a csapat, amit újra kellene élni. 

Hogy pontosan mi lesz az egész napos program, az nem teljesen kiforrott még, de az már biztos, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnokban lesz egy retró buli koncertekkel, valamint a PMSC megütközik a Fradi öregfiúival, s a művészválogatott is Pécsre látogat. 

– Vannak ötletek, de még képlékeny a program, folyamatosan jönnek újabb felvetések, amiknél figyelembe kell venni, mi az, ami valójában megvalósítható. Szeretnénk, ha a PMFC-s gyerekek is játszanának, emellett készülünk meglepetésekkel. A Ferencváros öregfiúi jelezték, hogy biztosan megmérkőznek velünk az eseményen, illetve lesz koncert, s az Irigy Hónaljmirigy is pozitív visszajelzést adott. Azt szeretnénk, ha legalább kettő-három együttes zenélne, hogy lehessen egy nagyjából háromórás buli – tette hozzá Mészáros. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában