Úszás

2023.02.03. 14:30

Országos konferenciát szerveznek

Móga Richárd

Forrás: MÚSZ

Már gyakorlati jelei is vannak a Magyar Úszó Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem nagyszabású együttműködésének, amit novemberben kötöttek meg a felek, ugyanis még január végén a PTE és a MÚSZ képviselői a programmal kapcsolatban átfogó megbeszélést tartottak Pécsett.

A találkozón számos téma szóba került, ami a jövőben közös feladat lesz. Többek között ennek is köszönhető, hogy március 25-én szombaton, a Pécsi Tudományegyetem és a MÚSZ közösen országos oktatói konferenciát szervez, ráadásul a Covid világjárvány nehézségeit és korlátozásait követően először személyes jelenléttel.

Az Úszó Nemzet Program következő bővítésekor az oktatók regionális továbbképzését ismét a PTE Sporttudományi és Testnevelési Intézete látja majd el, ezen felül az oktatásmódszertani kontrollban is bevonásra kerül az egyetem. Plusz az oktatók kiválasztása is régiós és egyetemi közös feladat lesz.

Mint arról már korábban beszámoltunk lapunkban, a MÚSZ a pécsi egyetemen kívül még hét  intézménnyel kötött megállapodást: Szegedi Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem.

 

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában