Kerekesszékes kosárlabda

2023.02.08. 14:30

PTE Rolling Basket: felemás évkezdet

Sz. Zs.

Forrás: PTE PEAC Rolling Basket

Két észak-magyarországi gárda ellen, felemás eredménnyel nyitották az esztendőt a PTE-PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabdázói. A Diósgyőrrel még nem bírt az együttes (16–45), a folytatásban a Nyíregyháza fölött viszont csaknem ugyanekkora különbséggel (51–24) felülkerekedett az együttes.

Az ötcsapatos bajnokságban legközelebb áprilisban gurulnak parkettre a pécsiek. A cél az idén a tavalyi sikerek megismétlése, sőt, fokozása lenne; ez persze a kosárlabdázás napján tartott fővárosi országos torna megnyerése, majd a kupagyőzelem után nem kis feladat. Emellett idénre is terveznek egy, a tavaly novemberihez hasonló pécsi nemzetközi tornát is.

Az eredményeket és az elkötelezettséget a baranyai kosárlabda-szövetség is értékelte, az éves díjátadó gálán Mogyorósi András játékosedzőként, Benedek Márkó pedig a Magyar Kupa legeredményesebb játékosakénti megnyeréséért részesült elismerésben.

A ma 12 játékost számláló Rolling Basket épp ezért folyamatosan várja a soraiba csatlakozni kívánó kerekesszékes fiatalokat – nemhogy a kosárlabda- de a sportmúlt sem alapfeltétel. Az érdeklődők a Megyeri úti kosárlabda akadémián leshetnek bele az edzésekbe, kedden és péntekenként este fél kilenctől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában