Elismerés

2023.02.08. 18:00

Triatlon-díjátadó: kiállták a próbát

A még tavaly kiérdemelt díjak átvétele után máris az idei versenyekre összpontosítanak a PSN Zrt. triatlonosai: Bicsák Bence és Sárközi Noémi már Párizsért száll harcba a vb-ken, Világkupákon.

Szűcs Zsolt

Fotó: Török Attila

A sorban az utolsók között a triatlonszövetség is megtartotta 2022-es díjátadó gáláját a hétvégén: a törökbálinti sportközpontban megrendezett ünnepségen a PSN Zrt. Sportiskola nem kevesebb mint 17 triatlonosát ünnepelhette a díjazottak között.

Az elitmezőnyt ezúttal is két élversenyzőjük, Bicsák Bence és Sárszegi Noémi képviselte, mindkét válogatott kiválóság a 3. helyet vívta ki magának a legjobb felnőttek mezőnyében. Ahogyan már Noémi (és Bence korábbi) edzője, Tóth Szilárd röviden értékeli az egyéni sikereket, egyben a PSN Zrt. összetettbeli 4., és az elitben elért 3. helyét, a százötvennél több klub között ez kimagasló pozíció. Amelynek megszerzésében elsősorban a tavalyi sérüléséből felépülő, így a világranglistán is hatalmasat előrelépő, a 250.-ről a 120. helyre ugró Sárszegi Noémi, valamint az ugyancsak rengeteget fejlődő, egyre növekvő létszámú pécsi utánpótlás ranglistapontjai jelentettek sokat.

A tavaly nyár óta a spanyolországi Gironában készülő Bicsák Bence eredményein a jelentős helyszín- és módszerváltás fogott ugyan egy kicsit, ám Tóth Szilárd nagyon bízik benne, hogy a pécsi fiatalembernek az idén már meghozza a gyümölcsét, hogy szó szerint a világ legjobbjaival készülhet egy csapatban. 2023 már mindkettejük számára az olimpiai kvalifikáció jegyében telik majd, Világkupák, vb- és Eb-futamok sorozatában kell kivívniuk a párizsi kvótát. A két-két (bizonyos ranglistahelyezés esetén talán 3-3) magyar helyre legalább négyen pályáznak legjobbjaink; a két pécsi sportoló közül Sárközi Noémi helyzete a nehezebb, a női élmezőny ugyanis különösen erős és kiélezett.

A szövetségi díjátadón a pécsiek szinte minden értékelt kategóriában ott jeleskedtek; e sorból is kiemelkedik Tomozi Zsófia és Maróti Vilmos, akiknek a neve triatlonban és duatlonban, összesen három-három értékelésben is ott szerepel.

A PSN Zrt. Sportiskola kategóriánkénti, 2022-es díjazottai: 
 

2022 Elit ranglista

Férfi: Bicsák Bence – 3. hely

Női: Sárszegi Noémi – 3. hely

 

Triatlon és duatlon I. osztály

Triatlon junior leány: Kiss Viktória

Duatlon és triatlon junior leány: Sohár Anna; fiú: Fehér Tibor Albert

 

Triatlon és duatlon utánpótlás Aranyjelvény

Duatlon és triatlon gyermek fiú: Tatai Csanád Péter

Duatlon ifjúsági leány: Draxler Alexia

 

Összesített duatlon és triatlon ranglista

AG25-29 duatlon kupa: 2. Tomozi Zsófia, 3. Sárszegi

AG25-29 triatlon kupa: 1. Szávai Liliána, 2. Tomozi

AG50-54 duatlon kupa: 1. Maróti Vilmos

AG50-54 triatlon kupa: 2. Maróti

AG60-64 triatlon kupa: 3. Szabolcsi Attila

 

Sprint triatlon ranglista

AG25-29 sprint triatlon kupa: 1. Tomozi, 2. Szávai

AG50-54 sprint triatlon kupa: 3. Maróti

AG55-59 sprint triatlon kupa: 2. Khaut András
 

Hawaii triatlon ranglista

AG18-24 Hawaii triatlon kupa, férfi: 3. Barakonyi Márton; női: 3. Zömbik Anna

AG60-64 Hawaii triatlon kupa: 3. Szabolcsi


Jövő triatlonversenyzője”

Újonc 1, fiú: Halázs Jakab

Újonc 2, fiú: Ziener Zalán; leány: Bors Minka Borbála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában