Asztalitenisz

2023.03.15. 14:30

A PEAC-férfiak ellenfele eleve feladta a küzdelmet

Mindhárom baranyai együttes asztalhoz állt a rezsiszünetet lezáró első tavaszi Extraliga-körben, háromféle végeredménnyel zárva a pingponghétvégét.

Szűcs Zsolt

Fotó: Löffler Péter

Kezdjük a sort a győztesekkel: az egyedüli sikerrel a PTE-PEAC Kalo Méh férfigárdája büszkélkedhet, ráadásul nem is akárhogyan. A sereghajtó Szeged ugyanis eleve kilátástalannak ítélve a küzdelmet, két légiósát – nyilván a sportágban már megszokott költségkímélés jegyében – már el sem utaztatta a pécsi csapatbajnokira, majd egy egy friss sérülés végleg megpecsételte a sorsát. A Demeter Lehel, Molnár Dávid, Gerold Gábor, Szántosi Dávid négyes minden tagjának egyéni, majd utóbbi kettő párosban elért győzelmével, plusz a ki nem álló vendégek utáni pontokkal 10:0-ás hazai győzelem született.

Hasonlóan papírforma-, ám ellenkező előjelű eredménnyel zárult a PEAC hölgykvartettjének Győr elleni, fővárosi – még az őszi idényből elhalasztott – csatája. Ahol csak a Nagy Rebeka, Nagy Judit ikerpár tudott egy-egy győzelmet szerezni, ráadásul egyaránt Trungel Mierlla fölött; a többi meccs viszont mind elment a világbajnok, paralimpikon Szvitacs Alexandrát is soraiban tudó, a tabellán hárommal a 12. pécsiek előtt tanyázó Dózsa ellen.

A forduló baranyai döntetlenjét pedig az ősszel remeklő komlóiak könyvelhették el, hazai pályán páratlanul kiélezett, emellett feszült, négy sárga lapot is hozó, négyórás összecsapás 7:7-tel zárult a másik győri gárda, az Elektromos ellen. A Hügiéne Bt. pontjait Szita Márton (2), Sabján Gergely, Wei Chen Yu és a nap meglepetésembere, a fiatal Both Olivér (2), valamint a Both, Szita páros szerezte.

Következik. A hétvégi 11. fordulóban a férfiak közül a PEAC szombaton 11 órára a jelenlegi 5. Soltvadkerthez utazik, míg a Komló ugyanaznap 15 órakor az utolsó előtt, azaz 9. helyen álló Mosonmagyaróvárt fogadja.

A női bajnokság ugyancsak a fővárosi, Marczibányi téri tornán folytatódik: a 12. helyen álló PEAC pályaválasztóként a soltvadkerti Pingpongozz Velünk SE ellen áll asztalhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában