Kézilabda

2023.03.31. 19:42

Akkor vezetett a Komló, amikor kell

K. B.

Fotó: Laufer László (archív felvétel)

Nagy kérdés volt minden szurkoló számára, hogy a Balatonfüred ellen sérülés miatt hiányzó Jerkovics visszatérhet-e a Sport36-Komló férfikézilabda-csapatába az NB I. 20. fordulójában. Bár a Cegléd nem képviseli azt a játékerőt, mint a korábbi ellenfél, az ő jelenlétére egy a túlélésért utolsó lélegzetvételéig küzdő rivális ellen is szükség van.

Épp ezért kezdhettek is a vendéglátók izgulni, amikor meglátták, hogy már ott melegít a Bányászban az átlövő. Valamelyest azonban ez a lélektani hadviselés része volt Marosán György vezetőedző részéről, hiszen árulkodó a játékos állapotáról, hogy az első játékrészben, amelyben három gólos hátrányban is voltak a kék-fehérek, mindössze négy percet tölthetett a parketten.

Ugyan a találkozót a Cegléd nyitotta jobban, de Melnicsuk vezérletével tartották a bányászok a tempót, sőt a 8. percben a vezetést is átvették. Ez a lendület azonban nem tartott sokáig, s a játékrész közepétől ismételten a hazai együttes irányította a meccset. A szünetre is kétgólos előnnyel mentek.
Sokáig folytatódott a hazai fölény, de a hajrára sikerült újra fordítania a Komlónak, s a feszűlt végjátékban egygólos győzelmet aratott.

Cegléd–Sport36-Komló 26–27 (16–14)
Férfi kézilabda NB I., 20. forduló. 
A Cegléd gólszerzői: Jamali 9, Pásztor Á. 6 (5), Spekhardt 4, Kállai 2, Juhász K. 1, Császár 1, Szepesi 1, Tóth M. 1, Markovics P. 1. Edző: Nagy Károly. 
A Komló gólszerzői: Melnicsuk 10 (1), Hoffmann 5, Jerkovics 4, Vaskó 4, Urbán 2, Sunajko 2. Edző: Marosán György.
Hétméteres: 5/5, ill. 4/1.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

Következik: Sport36-Komló–Budakalász (április 15., szombat, 18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában