Labdarúgás

2023.03.21. 18:53

Csoboth: Örülök, hogy újra egy csapatban lehetek Szoboszlaival

bama.hu

Fotó: Árvai Károly

Különös figyelmet érdemel a magyar labdarúgó válogatott következő két mérkőzése, az Észtország elleni felkészülési meccs, illetve a Bulgária elleni Eb-selejtező, hiszen a keretben ott van a pécsi Csoboth Kevin is, aki az Újpestben nyújtott teljesítményével győzte meg Marco Rossit, ott a helye. Persze az még egy lépcsőfok, hogy elérje, a pályán is viselhesse a címeres szerelést.

– Lehetetlen szavakkal kifejezni azt az érzést, amikor megtudtam, tagja vagyok a nemzeti csapatnak – idézi a 22 éves futballistát a Nemzeti Sport. – A párommal néztük a tévét, amikor a kerethirdetést közvetítették, és szenzációs érzés volt meglátni a nevemet. Azonnal a szüleimet hívtam, együtt örültünk ennek a nagyszerű hírnek, szóval fantasztikus most itt lenni.

A pécsi születésű Csoboth a Fradi és a Kozármisleny utánpótlásában is megfordult, majd a portugál Benfica látta meg benne a fantáziát. 2021-ben tért vissza Magyarországra a Vidi hívásra, végül most mégis az Újpest céljaiért harcol. Ebben az idényben két gólt és négy gólpasszt jegyez 17 bajnokin.

– A kitartásomnak, a küzdeni tudásomnak köszönhetem mindezt. Miután hazatértem Portugáliából, döcögősen indult a magyarországi karrierem, a MOL Fehérvár FC a másodosztályú Szegednek adott kölcsön, onnan kerültem Újpestre, és most itt vagyok Marco Rossi keretében. Kanyargós út van mögöttem, boldog vagyok, hogy itt lehetek – folytatta.

Persze nem ismeretlenül érkezett meg Telkibe, hiszen az utánpótlás válogatottakat is végig járta.

– Szoboszlai Dominikkal sokat játszottunk együtt az utánpótlás-válogatottakban – jegyezte meg az Újpest játékosa. – Már akkor is ő volt a csapatkapitány, nekem nem volt meglepő, hogy itt, az A-válogatottnál is övé lesz a karszalag. Tudom, milyen karakter, tudom, milyen barát, nagyon örülök, hogy újra egy csapatban lehetek vele. Hogy aztán pályára lépek-e? Meggyőződésem, hogy ez kizárólag rajtam múlik, ha meg tudom győzni a szövetségi kapitányt, hogy számíthat rám, biztosan megkapom a lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában